Συνοριοφύλακες 2020 Προκήρυξη: 400 προσλήψεις - Δικαιολογητικά - Αναλυτικά στοιχεία για τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης Ειδικοί Φρουροί 2019: Αποτελέσματα για την προκήρυξη στην Αστυνομία ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΟΒΑ Ειδικοί Φρουροί 2019 - Προκήρυξη: Στο ΦΕΚ Ειδικοί Φρουροί προκήρυξη

Ειδικοί Φρουροί: Οργή υποψηφίων για την προκήρυξη – Θα πάμε στα δικαστήρια προειδοποιούν την κυβέρνηση – Πού είναι το πρόβλημα

Οργισμένες εκφράσεις και υπόσχεση ότι θα προσβάλλουν την προκήρυξη στα δικαστήρια εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, περιέχει η επιστολή υποψηφίων για πρόσληψη ειδικών φρουρών που περιμένουν με αγωνία τον διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ειδικοί Φρουροί – Προκήρυξη: Ποια θα είναι τα κριτήρια πρόσληψης

Δείτε τι προβλήματα εντοπίζουν:

Διαβάζοντας το προσχέδιο της προκήρυξης που διέρρευσε ανεπίσημα ,και έχει σταλθεί ήδη στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση, αναρωτηθήκαμε αρκετοί τι έτος έχουμε και τι κυβέρνηση.

Γιατί περισσότερο θυμίζει προκήρυξη Αγροφυλακής άλλων εποχών …

Εν έτει 2019, με νέα κυβέρνηση και πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια μας είχε βομβαρδίσει σε δηλώσεις περί αριστείας, ότι δε γίνεται στο δημόσιο να προσλαμβάνονται τόσα πολλά άτομα δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης κλπ.

Και τώρα η κυβέρνηση του , είναι έτοιμη να δημοσιεύσει ακριβώς την ίδια προκήρυξη του 2011 χωρίς να αλλάξει ούτε ένα κόμμα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα .

Η υπερ-μοριοδότηση των ΔΕΑ ΕΔ ( έφεδροι αξιωματικοί Ειδικών Δυνάμεων) με 1.000 μόρια, βγάζει εκτός συναγωνισμού άτομα με υψηλά απολυτήρια ,ξένες γλώσσες και πιθανόν πτυχία πανεπιστημίων.

Για παράδειγμα ένας ΔΕΑ ΕΔ με 9 απολυτήριο Λυκείου στον πίνακα μορίων είναι στην ίδια θέση με κάποιον που έχει 18 και πτυχίο Αγγλικών .

Τα 500 μόρια που παίρνουν οι απλοί ΔΕΑ και οι ΣΤΡ Ειδικών Δυνάμεων είναι αρκετά.

Η μοριοδότηση επίσης της προεδρικής φρουράς ,η οποία προστέθηκε από το πουθενά στις προκηρύξεις 2010-2011 πρώτη φορά,

μειώνει στον πίνακα κατάταξης παιδιά που υπηρέτησαν σε πιο μάχιμα σώματα με εκπαίδευση παρόμοια με των ειδικών δυνάμεων ( 71η Αερομεταφερόμενη , ΤΕΝΕΦ ,Στρατονομία).

Ορθότερο θα ήταν να αφαιρεθεί η προεδρική φρουρά από την μοριοδότηση ή να προστεθούν επιπλέον «μάχιμα» σώματα .

Τέλος , η μοριοδότηση της πολυτεκνίας είναι αντισυνταγματική διότι δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο πρόσληψης ,και έρχεται σε αντίθεση προς τις αρχές τις ισότητας και της αξιοκρατίας .

Αν τελικά δημοσιευθεί έτσι η προκήρυξη , και όχι με ποσόστωση όπως είναι στις παραγωγικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. ( 10% των θέσεων σε τέκνα και γονείς πολύτεκνων οικογενειών , 4% των θέσεων σε γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών )

θα κινηθούμε χιλιάδες άτομα δικαστικά κάνοντας προσφυγή και σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ και του Διοικητικού Εφετείου, θα δικαιωθούμε .

Οι δηλώσεις ,πριν λίγους μήνες, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται τα κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών, ξεχάστηκαν γρήγορα φαίνεται …