Φωτιά στα Μέγαρα: Απειλούνται σπίτια σε οικισμό καίει χορτολοβαδική έκταση μέσα στον αστικό ιστό – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά μέσα σε κατοικημένη περιοχή εκδηλώθηκε στις 13:15 στον οικισμό Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα.

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή είναι εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα

και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) καθώς και δύο ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της και πλέον τη μάχη με τη φωτιά δίνουν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ένα μηχανοκίνητο τμήμα, μια ομάδα πεζοπόρο και δυο ελικόπτερα!

Επίσης μεταβαίνει εσπευσμένα στην πυρκαγιά ο γγ Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

“Μάχη” σε πολλά μέτωπα ανά την χώρα

Εκτός από αυτήν την φωτιά, πυροσβέστες δίνουν “μάχες” για να τιθασεύσουν πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει ανά την χώρα.

Περισσότεροι απο 200 πυροσβέστες με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα των ΟΤΑ, μαζί με περισσότερες απο 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και εναέρια μέσα ρίχτηκαν απο το πρωί της Κυριακής στην προσπάθεια κατάσβεησης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε απο το Σάββατο στον Κιθαιρώνα.

Ένα απο τα σημαντικότερα απο αυτά, μαίνεται στην Κοσμηρά, σε αγροτολιβαδική έκταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν απο αέρος και ξηράς να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην Λέσβο.