Ένοπλες Δυνάμεις: Σενάρια για κρίσεις φέρνει η καρατόμηση στην ΕΛΑΣ

Ένοπλες Δυνάμεις: Σενάρια για κρίσεις φέρνει η καρατόμηση στην ΕΛΑΣ – Παρέμβαση Κωσταράκου με νουθεσίες στην ηγεσία: Μακριά απο ρεβανσισμούς

Πριν ακόμα στεγνώσει το «μελάνι» από όσα γράφαμε χθες για την παρέμβαση του στρατηγού Κωσταράκου για να μην επιδείξει ρεβανσισμό η πολιτική ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε γνωστή η καρατόμηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ από το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που αποδέχθηκε την πρόσκληση να αναλάβει και πάλι το τιμόνι στο υπουργείο προστασίας του πολίτη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, συγκάλεσε χθες σύσκεψη με όλους τους ανώτατους που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αττικής πλην του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.

Τους έδειξε έτσι την πόρτα εξόδου και τους ανάγκασε να υποβάλουν παραιτήσεις.

Σχεδόν την ίδια ώρα ο στρατηγός Κωσταράκος έγραφε στο Facebook ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει ρεβανσισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Και όπως γράφαμε χθες δεν είναι τυχαίο που ο στρατηγός Κωσταράκος έθεσε θέμα ρεβανσισμού χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Είναι βέβαιο ότι κάτι γνωρίζει και προσπαθεί να το αποτρέψει.

Θα επιθυμούσε άραγε η πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αντιγράψει τις πρακτικές Χρυσοχοϊδη οδηγώντας στην παραίτηση τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων; Ήδη τα σενάρια που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν μόνο κακό κάνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος στην πρώτη του ομιλία κατά την παραλαβή των καθηκόντων του επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει ηρεμία και δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε με την Τουρκία να παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Από την άλλη πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι ο νέος υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής θα έρθει σε σύγκρουση με δυο αρχηγούς: Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ, κυρίως για να ξεκαθαρίσει σχέσεις και λογαριασμούς του παρελθόντος.

Η ονοματολογία για τους αντικαταστάτες ήδη καλά κρατεί, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα, χωρίς να συνυπολογίζουν το κόστος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον της χώρας…