«Χακί» συνδικαλιστές προωθούν σαμαρικούς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μετέτρεψαν πρωτοβάθμια σωματεία σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων 


Προκλογικά κέντρα υποψηφίων βουλευτών που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά έχουν στήσει κάποιοι «χακί» συνδικαλιστές  , οι οποίοι κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και υπόσχονται την στήριξη των πρωτοβάθμιων σωματείων που ελέγχουν.

Βέβαια, όπως μαθαίνουμε σε μεγάλο πρωτοβάθμιο σωματείο της Μακεδονίας ξέσπασε πόλεμος, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να στηρίξουν καραμανλικούς βουλευτές

(λόγω παράδοσης των καραμανλικών στην Μακεδονία) ή και μητσοτακικούς βουλευτές και αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις στελέχους από την Ομοσπονδία που απαιτούσε την στήριξη των σαμαρικών.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα στελέχους, από την Βόρεια Ελλάδα: «Εσείς όλοι που το παίζετε παράγοντες σε υποψήφιους βουλευτές, και πλησιάζετε ανθρώπους χωρίς να ξέρετε ποιοι είναι και ποιες,  οι γνωριμίες τους να το κοιτάξετε πολύ».

Αλλά δεν είναι μόνο εκεί. Μαθαίνουμε ότι τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές περιόδευσαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν συγκεντρώσεις

υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων οι οποίοι τυγχάνει να είναι σχεδόν αποκλειστικά στην επιρροή του Αντώνη Σαμαρά.

Θα περίμενε κάποιος ότι οι γαλάζιοι συνδικαλιστές θα ήταν ενωμένοι και θα έδιναν μαζί την μάχη ώστε να μπορούν να ελπίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα υλοποιήσει το βασικό τους αίτημα «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και να παραμείνουν οι μόνο εκπρόσωποι των στρατιωτικών.

Ωστόσο είναι προφανές ότι είτε κάτι συμβαίνει, με την ομάδα των Μητσοτακικών και μάλλον δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα για τους χακί συνδικαλιστές και προσπαθούν να προωθήσουν σαμαρικούς για να έχουν στηρίγματα,

είτε το περιβάλλον Μητσοτάκη δεν γνωρίζει τις κινήσεις τους και αυτοί προσπαθούν να εξαργυρώσουν «επιταγές» για να έχουν περισσότερη στήριξη.

Όλα δείχνουν ότι ακόμα και στο πιθανό ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ, οι προσκείμενοι χακί συνδικαλιστές δεν αισθάνονται βέβαιοι ότι θα έχουν τη στήριξή της.

Θα φανεί σύντομα το μέλλον τους…