«Χακί» συνδικαλιστές παρεμβαίνουν στη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων! Ζητούν να επιλεγεί συγκεκριμένο αεροδρόμιο για τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη


Το απίστευτο περιστατικό καταγράφεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία είναι πρωτοβάθμιο σωματείο της «γαλάζιας» ΠΟΜΕΝΣ.

Οι συνδικαλιστές αρχίζουν να θεωρούν ότι μπορούν να επηρεάσουν τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και πρωτοστατούν σε κίνηση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για την εγκατάσταση των Αμερικανικών drone  Global hawk.

Πρωτοστατούν  σε κίνηση προς τους πολιτικούς φορείς για να ζητούν την αναβάθμιση του αεροδρομίου Χρυσούπολης, ώστε να επιλεγεί αυτό το αεροδρόμιο στην περιοχή τους ως το αεροδρόμιο που θα εγκατασταθούν τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και να μην επιλεγούν άλλα στρατιωτικά αεροδρόμια!

Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τις αρμοδιότητές τους και πιθανώς να συνιστά πράξη παρέμβασης στην οργάνωση και τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξ’ όσων γνωρίζουμε το Άρθρο 30Γ παρ.4  του νόμου 1264/1982 όπως τροποποιήθηκε το 2017 από τον συνδικαλιστικό νόμο, απαγορεύει να αναμειγνύονται οι συνδικαλιστές σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης ή δομής εν γένει των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμφωνεί άραγε η Νέα Δημοκρατία με την πρωτοβουλία των συνδικαλιστών που στηρίζει;

Δείτε την ανακοίνωση με την οποία επιχειρούν να παρέμβουν οι «χακί» συνδικαλιστές. Αυτό δεν είναι σοβαρό θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η στρατιωτική ηγεσία;

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών

Πρόταση Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ: Στo Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης τα Νατοϊκά Global Hawk

Σε τρία Ελληνικά αεροδρόμια είναι πιθανό να σταθμεύουν από το Φθινόπωρο και μετά, τα μη επανδρωμένα νατοϊκά αεροχήματα (UAV), RQ 4 D Global hawk, αμερικανικής κατασκευής.

Συγκεκριμένα εξετάζεται η στάθμευση των UAV στα αεροδρόμια της πολεμικής αεροπορίας στη Σούδα, τη Λάρισα και τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιτελείς του ΝΑΤΟ/NAGSF θα πραγματοποιήσουν στα συγκεκριμένα τρία αεροδρόμια, εντός του Αυγούστου 2019, αναγνωριστική επίσκεψη (Site Survey) με σκοπό την εξέταση της δυνατότητας εξυπηρέτησης Συμμαχικών μη επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Η επιλογή του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος για την φιλοξενία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, θα αποτελέσει μια σημαντική αναβάθμιση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης

αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει και του επιχειρησιακού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας – Θράκης και Βορείου Αιγαίου.

Για τον σκοπό αυτό η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), καλεί τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης με τις άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος προκειμένου να επιλεχθεί για την φιλοξενία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.