Αστυνομία: Ο Χρυσοχοϊδης καρατόμησε τον Αρχηγό - ΚΥΣΕΑ για κρίσεις

Αστυνομία: Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καρατόμησε τον Αρχηγό – Αναμένεται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για κρίσεις στην ΕΛΑΣ και στο Λιμενικό

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας καρατόμησε χθες ο νέος υπουργός προτασίας του πολίτη, οδηγώντας τον στην παραίτηση, αφού συγκάλεσε σύσκεψη με τους υφισταμένους του χωρίς να καλέσει τον Αρχηγό και τον υπαρχηγός της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου,

ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις καθώς εμφανιζόταν να ακολουθεί κατά πόδας τις κομματικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλες Δυνάμεις: Σενάρια για κρίσεις φέρνει η καρατόμηση στην ΕΛΑΣ

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αρχηγός παρέδωσε ήδη την παραίτησή του κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν την Τετάρτη και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός.

Οι προθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν σαφείς από το απόγευμα της Τρίτης, όταν συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκαν ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατηγός Κωσταράκος: Όχι ρεβανσισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στις εξελίξεις παρενέβη με δήλωσή η τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έκανε την εξής δήλωση:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης.

Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά,

θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος.

Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Αντίδραση ΚΙΝΑΛ

«Η αντικατάσταση των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ από αυτές της Νέας Δημοκρατίας θα λειτουργήσουν σε βάρος της χώρας και των πολιτών της», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής

για τη «δήθεν αναβάθμιση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας» και πως «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με συμβολισμούς. Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε σε όλους μας».

«Ήρθε η ώρα για πολιτικές που ενώνουν και δεν διχάζουν. Καλούμε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του που δήθεν αναβαθμίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε βάρος της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.