Αρχηγείο Στόλου: Επίσκεψη Σπουδαστών Ελληνοαμερικάνικου Ινστιτούτου (AHI) – Έγιναν δεκτοί από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ

την Τρίτη 02 Ιουλίου 2019, σπουδαστές του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και συνοδοί τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Συγκρότημα του ΑΣ και έγιναν δεκτοί από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Κατά την επίσκεψη έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου και ακολούθησε ξενάγηση σε μονάδες του Στόλου και σε εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Σαλαμίνας.

Αρχηγείο Στόλου

Ο Στόλος ως μέσο αποτροπής κάθε κακόβουλης ενέργειας και προασπίσεως των εθνικών συμφερόντων, καλείται όπως πάντα σε συνεχή επαγρύπνηση με σκοπό:

  • Να συμβάλει στην εξασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.
  • Να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις Ελληνικές θάλασσες.
  • Να διατηρήσει ανοικτές τις θαλάσσιες γραμμές επικοινωνίας και εμπορίου.
  • Να συμβάλει στην διατήρηση του υψηλού ηθικού του εκτεταμένου παράκτιου και νησιωτικού πληθυσμού δια της επιδείξεως της Σημαίας.
  • Να συμμετάσχει στο κοινωνικό έργο του Κράτους σε περιπτώσεις καταστροφών από φυσικά φαινόμενα ή άλλων απρόβλεπτων περιστάσεων.
  • Να συνεισφέρει σε άλλους φορείς κατά την ειρήνη σε θέματα έρευνας – διάσωσης

Tο Πολεμικό Ναυτικό για να μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή του, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαθέτει διάφορους τύπους πλοίων.

Η ανάγκη της ύπαρξης των διαφόρων τύπων υπαγορεύεται από την πολυπλοκότητα που παρουσιάζει σήμερα ο αγώνας στη θάλασσα.