1η Στρατιά: Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ – Λίφτινγκ στο διοικητήριο –  θα αλλάξουν οι υποδομές στο ιστορικό κτίριο της Λάρισας και θα ενισχυθεί η πολιτική προστασία

Αξίζει πολλά συγχαρητήρια η πρωτοβουλία που διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του συνάδελφου Β. Κακάρα στην εφημερίδα «Ελευθερία». Μακάρι η πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους σχηματισμούς.

Σύμφωνα με αυτό ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Φλώρος ζήτησε την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς» και κατέθεσε την Παρασκευή τον φάκελο στην Περιφέρεια, σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση της 1ης Στρατιάς καθιστώντας φιλικότερο προς το περιβάλλον το διοικητήριο ενός εκ των μειζόνων στρατιωτικών σχηματισμών της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σε συνεργασία με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο, Κων. Φλώρο, αποφάσισε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έτσι ώστε,

μετά από δεκαετίες στο διοικητήριο της Στρατιάς να γίνουν εργασίες, όχι απλά συντήρησης αλλά ενεργειακής αναβάθμισης σ’ ένα κτίριο που διακρίνεται για την παλαιότητά του.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται στην περιοχή έργα που αφορούν σε κτιριακές δομές του Υπουργείου Άμυνας, ενώ έχει προηγηθεί η ένταξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Σε συνεργασία με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Κων. Φλώρο» δήλωσε ο κ. Αγοραστός «για πρώτη φορά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα ουσίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του στρατού και ενισχύουν τον επιχειρησιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, ενισχύουμε τον Στρατό Ξηράς με 2,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων που θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Έχουμε εντάξει έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας που αποτελεί σημαντική νοσοκομειακή υποδομή της Θεσσαλίας με μεγάλη προσφορά στην υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Τέλος εντάσσουμε έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς, προκειμένου το κτίριο να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα».

Διαβάστε λεπτομέρειες στην πηγή eleftheria.gr

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»