Βόρεια Μακεδονία: Οι λεπτομέρειες της συνάντησης Καμπά - Ζάεφ

Βόρεια Μακεδονία: Οι λεπτομέρειες της συνάντησης Καμπά – Ζάεφ – Πώς και πότε βρέθηκε στη γειτονική χώρα ο Αρχηγός ΓΕΣ και τι έκανε

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στην Βόρεια Μακεδονία, μπορεί για κάποιους να φαντάζει εξωπραγματική.

Ωστόσο θα πρέπει μάλλον να σκεφθούν ότι πλέον οι σχέσεις των δυο χωρών βαδίζουν πάνω σε ένα συμφωνημένο χάρτη, που λέγεται συμφω νία των Πρεσπών.

Μάλιστα, η ΝΔ, η οποία σύμφωνα με τα έως τώρα στατιστικά θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, δεν έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να τηρήσει τη συμφωνία.

Αντίθετα, τα στελέχη της, υποστηρίζουν ότι θα παρακολουθούν στενά την τήρηση των όρων της συμφωνίας από την πλευρά των Σκοπίων.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την Βόρεια Μακεδονία ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, εκπροσωπόντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, σε εκδήλωση που έγινε στο κέντρο εκπαίδευσης του στρατού της γειτονικής χώρας στο Κρίβολακ.

Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία της άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας σε συνεργασία με στρατεύματα των ΗΠΑ. Στην άσκηση η Ελλάδα δεν έλαβε μέρος ωστόσο προσκλήθηκε στην συγκεκριμένη τελετή από την υπουργό άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με την υπουργό με τον πρωθυπουργό και με τον νέο πρόεδρο της γειτονικής χώρας.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι δράσεις για την υλοποίηση του στρατιωτικού σκέλους της συμφωνίας των Πρεσπών και είναι λογικό να υπάρχουν επαφές σε ανώτατο επίπεδο.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click