Πού ψηφίζω: ΠΡΟΣΟΧΗ - Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα - Εκλογές 2019 Εκλογές 2019: Εκλογική Άδεια - Πόση δικαιούμαι - ΦΕΚ Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες - Τι ώρα βγαίνουν αποτελέσματα - Εκλογές 2019 Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τι ώρα βγαίνουν από τη Singular Logic

Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες – Τι ώρα βγαίνουν αποτελέσματα – Επαναληπτικές Εκλογές 2019 – Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι έστω και την τελευταία στιγμή

Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές και μία έως μιάμιση ώρα αργότερα θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα.

Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες – Τι ώρα βγαίνουν αποτελέσματα 

H ψηφοφορία άρχισε στις 7:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 σημερα Κυριακή 2 Ιουνίου. 

H αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Η κάλπη που χρησιµοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειαρχών και περιφερειακών συµβούλων είναι διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του µέτρου,

πάνω στην οποία αναγράφεται µε κεφαλαία γράµµατα λευκής απόχρωσης η φράση:
«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019».

 

Με τι έγγραφα ψηφίζω; Τι κάνω αν έχω χάσει την αστυνομική μου ταυτότητα;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαβατήριό σας ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στη περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορείτε να ψηφίσετε κανονικά, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία.

Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία, θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

Τι να κάνω αν τα στοιχεία μου στους εκλογικούς καταλόγους είναι διαφορετικά από αυτά της ταυτότητάς μου;

Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το δήμο. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.