Παρέμβαση Τσίπρα για τη ΦΩΤΟ Καμπά – Ζάεφ – Τι είπε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στην Φλώρινα 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη φωτογραφία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του ελληνικού ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά στη γειτονική χώρα.

Κάποιοι, όπως είπε, προσπάθησαν να την κρύψουν. Ο πρωθυπουργός ξιφούλκισε κατά των μακεδονομάχων υπερπατριωτών, λέγοντας:

«Θυμήθηκα τους αλαλάζοντες εθνικιστές που καλούσαν το στρατό μας να πάει στα Σκόπια να πολεμήσει.

Ε, λοιπόν, όταν αυτοί οι υπερπατριώτες του γλυκού νερού που έβαζαν φούμο στα πρόσωπα τους για να σκορπίσουν μίσος και προπαγάνδα θα υπερασπίζονται τα πάτρια εδάφη κάνοντας βουτιές στη Χαλκιδική

και ανεβάζοντας πύρινα post εθνικής επαγρύπνησης στο facebook ενάντια στου προδότες, ο ελληνικός στρατός θα είναι στη Βόρεια Μακεδονία

όχι όμως για να πολεμήσει κάποιον αόρατο εχθρό, αλλά για να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας φίλης γειτονικής χώρας».

Η ανακοίνωση του Ζόραν Ζάεφ για τη συνάντηση με Αρχηγό ΓΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έκανε γνωστή την συνάντηση η οποία δεν είχε ανακοινωθεί από ελληνικής πλευράς.

Ο Ζόραν Ζάεφ δημοσίευσε δυο φωτογραφίες με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΣ σημειώνοντας ότι «Η φιλία, η συνεργασία και οι καλές σχέσεις με τους γείτονες συμβάλλουν άμεσα στην οικοδόμηση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Ως επιβεβαίωση της συμβολής μας στην Ειρήνη είναι το άλμα της χώρας μας κατά 23 θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη ειρήνης, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στο Κρίβολακ μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ της Ελλάδας συζητήσαμε το δυναμικό της φιλίας που αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας».