Ταξιαρχία SEEBRIG φεύγει για Σκόπια – Τι έκανε ο αντιστράτηγος Φλώρος κατά την επίσκεψή του στην Πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης Ταξιαρχία SOUTH – EASTERN EUROPE BRIGADE (SEEBRIG) ετοιμάζεται να αναχωρήσει από τον Τύρναβο και να μεταφερθεί στην Βόρεια Μακεδονία, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ταξιαρχία το 1998 και συμμετέχουν οι: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Τουρκία.

Το Στρατηγείο της SEEBRIG άρχισε να λειτουργεί το 1999 στη Φιλιππούπολη και από το 2003 μεταστάθμευσε στην Κωνστάτζα, το 2007 στην Κωνσταντινούπολη και από τον Ιούλη 2011 μεταστάθμευσε στον Τύρναβο όπου και θα παραμείνει έως το 2020.

Το 2020 μεταφέρεται στην γειτονική χώρα.

Σήμερα 25 Ιουνίου 2019, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU–OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την Πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG)

στον Τύρναβο (Στρδο «ΣΧΟΙΝΑ»), όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο Διοικητή της Ταξίαρχο Tudorica Petrache.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της Ταξιαρχίας, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και SEEBRIG.

Επιπρόσθετα, ο Διοικητής SEEBRIG εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την μέχρι τώρα παρεχόμενη υποστήριξη της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από το φιλοξενούν κράτος.