Στρατός Ξηράς: Πώς έγινε το ατύχημα με το φορέα MLRS – Σώα η οδηγός και ο συνοδηγός – Έχει διαταχθεί έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Το ατύχημα σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στην Μοιρα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων-MLRS στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο φορέας MLRS εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στον τοίχο κτιρίου κατασκευασμένου από τσίγκο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ελαφρά η οδηγός του ερπυστριοφόρου και ένα ακόμα στέλεχος, το οποίο ήταν παρατηρητής αέρος.

Συνοδηγός στο όχημα ήταν ο διοικητής, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Οδηγήθηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Η οδηγός έχει ήδη πάρει εξιτήριο, ενώ ο άλλος τραυματίας θα παραμείνει για επιτήρηση μέχρι αύριο, για καθαρά προληπτικούς λόγους όπως μας διευκρίνισαν αρμόδιες πηγές.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της 25 Ιουνίου 2019, κατά την διάρκεια μηχανοδήγησης εντός Μονάδας που  εδρεύει στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ερπυστριοφόρο όχημα εξετράπη της  πορείας του, προσκρούοντας σε τοίχο.

Το προσωπικό διεκομίσθη στο 424 Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με σκοπό  τη διενέργεια εξετάσεων για προληπτικούς λόγους.

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ