Ο Αρχηγός ΓΕΣ ηγείται άσκησης ανακατάληψης βραχονησίδας στο Αιγαίο – Αιφνιδιαστική εντολή για την άσκηση – τι φοβούνται;

Του Χρήστου Μαζανίτη

Επίσκεψη σε μονάδες και φυλάκια σε Κω, Αστυπάλαια και Νίσυρο πραγματοποίησε ο στρατηγός Γιώργος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον διοικητή ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο.

Κι ενώ, διαπιστώθηκε ότι η ετοιμότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, νωρίς το βράδυ, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Καμπάς έδωσε αιφνιδιαστική εντολή για άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας.

Άσκηση ανακατάληψης βαχονησίδας

Η άσκηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό την απόλυτη εποπτεία και οδηγίες του ίδιου του Αρχηγού, ενώ έχει ζητηθεί και υποστήριξη τόσο από το Πολεμικό Ναυτικό όσο και από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εντολή που έχει δοθεί έχει ως στόχο να καταδείξει ότι ο Στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα να εκτελέσει μέσα στην νύχτα, σε συνθήκες μηδαμινού φωτισμού, επιχειρήσεις υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Να μην ανησυχήσουν οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων, πάντως, αν μέσα στην νύχτα ακούσουν μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις, καθότι φαίνεται ότι στις προθέσεις είναι η άσκηση να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αρχηγός ΓΕΣ: Επισκέψεις σε νησιά του Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ)

στις νήσους Κώ, Αστυπάλαια και Νίσυρο, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ – «ΑΙΓΕΑΣ») Αντιστράτηγο Γεώργιο
Δημητρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΣ:

– Ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες.

– Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Μονάδων και τα ΕΦ.

– Έλεγξε τις ετοιμότητες, συνεγείροντας τα τμήματα, με σκοπό την διαπίστωση της τήρησης των χρονικών κριτηρίων και διαδικασιών με βάση τα υφιστάμενα σχέδια.

– Πραγματοποίησε ομιλίες, έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό και δέχτηκε σε προσωπική ακρόαση στελέχη του Σχηματισμού.