ΜΟΕ: Συζήτησαν με Τουρκία για τις στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο – Άγνωστο παραμένει εάν συμφώνησαν και σε τι οι δυο πλευρές

Ολοκληρώθηκε σε «εποικοδομητικό κλίμα» στην ‘Αγκυρα, ο 2ος γύρος των συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας της Ελλάδας.

«Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει εάν επήλθε κάποια συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών και σε ποια σημεία.

Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογη απορία για το εάν συμφωνήθηκε κάτι που δεν ανακοινώνεται από το ΥΠΕΘΑ, ή εάν δεν συμφωνήθηκε κάτι και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ένθερμος υποστηρικτής της διακοπής των συζητήσεων μέχρι τις εκλογές ήταν ο αντιστράτηγος Ζαχαριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε όταν η απόφαση ήταν να γίνουν οι επαφές πριν τις εκλογές. Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί από τον υπουργό ‘Αμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar. στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Τουρκία από τις 17 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι ο 1ος γύρος των συναντήσεων διεξήχθη «σε εποικοδομητικό κλίμα» από 21 έως 24 Μαΐου σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.