ΚΑΑΥ Κεραμωτής: Όταν η Θητεία γίνεται σχολείο ζωής - 212 ΚΙΧΝΕ

ΚΑΑΥ Κεραμωτής: Όταν η Θητεία γίνεται σχολείο ζωής – Το 212 ΚΙΧΝΕ διοργάνωσε μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε στρατιώτες

Η στρατιωτική θητεία μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από το «σκοπιά, ΚΨΜ κι αγγαρεία» που αναφέρει το γνωστό τραγούδι. Μπορεί να είναι η αφορμή για να μετατρέψει έναν απλό άνθρωπο σε ήρωα που θα σώσει ζωές.

Αυτός ήταν και ο στόχος του 212 ΚΙΧΝΕ που διοργάνωσε μαθήματα ΚΑΡΠΑ για τους στρατιώτες που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής και Περάμου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξέρει κάποιος την κρίσιμη ώρα μιας ανακοπής να ξαναδώσει ζωή σε ένα παιδί ή ενήλικα μέχρι να φθάσει στο Νοσοκομείο.

Η καρδιοπνευμονική ανακοπή είναι μια από τις πιο δραστικές επείγουσες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας λειτουργός υγείας, αλλά και ένας απλός πολίτης.

Σε περίπτωση ανακοπής εκτός νοσοκομείου, αν κάποιος παρευρισκόμενος δεν παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά, επαρκούν δυστυχώς ελάχιστα λεπτά της ώρας πριν επέλθουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, μόνιμος εγκεφαλικός θάνατος και στη συνέχεια θάνατος.

Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να αντιμετωπιστεί με έγκαιρη και έγκυρη παρέμβαση βοήθειας από κάποιον τυχαία παρευρισκόμενο. Πρόκειται για άτομα που επεμβαίνουν αφιλοκερδώς, επιδεικνύουν γενναιοδωρία και διακατέχονται από το πνεύμα του Καλού Σαμαρείτη.

Το μάθημα αυτό αφενός αποτελεί εφόδιο για όλη τη ζωή των στρατιωτών που το παρακολούθησαν, αφετέρου κάνει και τους λουόμενους στην παραλία, στρατιωτικούς και πολίτες να αισθάνονται πιο σίγουροι ότι αν κάτι συμβεί θα υπάρχουν άτομα για τις πρώτες βοήθειες.

Θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στο 212 ΚΙΧΝΕ αλλά και στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής και σto ΓΕΣ γι αυτές τις πρωτοβουλίες. Δείτε φωτογραφίες