Ημερίδα με θέμα «Υβριδικές απειλές για την Δύση. Οι προκλήσεις για την Ελλάδα» οργανώνει το περιοδικό Foreign Affairs The Hellenic Edition, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην Αθήνα, από ώρα 10.00 ως 15.00.

Η ημερίδα αποτελεί το «1st Forum on Hybrid Threats, Cyber-security, and Artificial Intelligence» και τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ – Public Diplomacy Division, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Τον βασικό χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ τα εισαγωγικά σχόλια θα κάνουν οι Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Βασίλειος Κικίλιας, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Κουμουτσάκος, Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας
Δημοκρατίας και η κα. Amy Carlon, Acting Deputy Chief of Mission, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

-Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Policy Officer NATO – EU relations, Political Affairs and Security Policy Division, NATO, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις υβριδικές απειλές – Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και η συνεργασία ΝΑΤΟ–ΕΕ».

-Θεόδωρος Δραβίλλας, πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) της Ελλάδας, με θέμα «Πληροφόρηση, αποπληροφόρηση, παραπληροφόρηση. Απειλές για την Ελλάδα».

-Γεώργιος Χατζηχρήστος, European Union Agency for Network and Information Security (ENISA), «Το σχέδιο της ΕΕ για τις κυβερνο-κρίσεις. Πού βρισκόμαστε;».

-Δρ. Χρήστος Ξενάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά, «Προκλήσεις Κυβερνο-ασφάλειας για την Ελλάδα».

-Σπυρίδων Παπαγεωργίου, Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, Διευθυντής Διεύθυνσης Κυβερνο-άμυνας (ΔΙΚΥΒ), «Κυβερνο-άμυνα. Η περίπτωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

-Δρ. Παναγιώτης Κοτζανικολάου, Επίκουρος καθηγητής, τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιά, «Ασφάλεια δικτύων – κρίσιμων υποδομών. Η ελληνική εμπειρία».

-Δρ. Γρηγόριος Κουτσογιάννης, Lockheed Martin International S.A., «Κυβερνο-ασφάλεια στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε στρατηγικό επίπεδο», και

-Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως δομικό στοιχείο των υβριδικών επιχειρήσεων».

Το φόρουμ έχει ως στόχο να συμβάλλει στον εθνικό, περιφερειακό και διεθνή διάλογο σχετικά με τις περίπλοκες και συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις που αναδύονται και υλοποιούνται με αυξημένη συχνότητα, μη προβλεψιμότητα και εγγύτητα.

Το φόρουμ θα παράσχει μια μοναδικά δυναμική πλατφόρμα –σε στρατηγικό επίπεδο- σε εξέχοντες εθνικούς και διεθνείς ηγέτες στην πολιτική, τον στρατό, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα.

Την ημερίδα υποστηρίζουν η εταιρεία SCYTALYS Interoperability Systems, η εταιρεία Lockheed Martin και το KEΔA (Κέντρο Έρευνας και Δράσεων Ασφαλείας).