ΑΟΖ: Είναι η ώρα για καθαρές κουβέντες από τους συμμάχους μας

Γ. Τσιτσιλιάνος: Να καθιερωθεί υφυπουργός αμυντικής Βιομηχανίας – Προτάσεις και σχόλια από τον υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ στην Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας

Ο  Γιώργος Τσιτσιλιάνος ήταν υπεύθυνος άμυνας του Ποταμιού. Μετά την απόφαση του Σταύρου  Θεοδωράκη να αποσύρει το Ποτάμι από την πολιτική σκηνή, ο απόστρατος σμήνρχος είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ.

Ερώτηση:Τα Ελληνο- τουρκικά κυριαρχούν στην προεκλογική ατζέντα . Τι θεωρείται ότι θα γίνει με την αλλαγή της κυβέρνησης ;

Τσιτσιλιάνος: Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του κυρίου Μητσοτάκη για τις προσεχείς κινήσεις του, όμως θα τον συμβούλευα ότι η οποιαδήποτε ενέργειά του,

θα πρέπει να έχει μελετηθεί πολύ καλά και να έχει προκύψει μετά από συνεννόηση όλου του πολιτικού φάσματος της νέας Βουλής με στοχευμένες κινήσεις .

Η κατάσταση είναι δύσκολη και το σημείο καμπής – που θα γύρει η πλάστιγγα υπέρ ή όχι των εθνικών μας συμφερόντων – θα είναι η απόφαση των ΗΠΑ ,

αν η Τουρκία παραλάβει τους S-400 από την Ρωσία και τι θα γίνει με την παράδοση των αφων F-35 στην Τουρκία .

Εδώ οφείλουμε να παίξουμε με δυναμική εξωτερική πολιτική για να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Εκτιμώ ότι έχουμε πολλά εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε για να υποστηρίξουμε δυναμικά τις θέσεις μας .

Ερώτηση:Τι διαφορετικό μπορεί να έχει μια νέα κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική δεδομένου ότι η χώρα μας βρίσκεται σαφώς στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ και μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτό έχει ενισχυθεί , ιδιαίτερα σε στρατιωτικό επίπεδο;

Απάντηση: Συνεχίζοντας με τα εργαλεία που διαθέτουμε εκτιμώ ότι η ανανέωση της βάση της Σούδας με μία συμφωνία μικρής ή μεγάλης διάρκειας

και πιθανά κάποιες άλλες παραχωρήσεις , είναι κάποια εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με την λογική μόνο της εγγύησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Δεν είμαι υπέρμαχος των συνεών εξοπλισμών , σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με την Τουρκία που οδηγεί στο πουθενά και μας γονατίζει οικονομικά και δεν δίνει ανάσες στο λαό μας ,

χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να φροντίσουμε το αξιόμαχο των ΕΔ , ώστε να έχει την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων .

Ερώτηση: Ποια θέματα άμυνας πρέπει να έχουν προτεραιότητα τις 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης;

Απάντηση: Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο εφαρμόσιμο κοστολογημένο σχέδιο για την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των μέσων στην

θάλασσα, τον αέρα και στην ξηρά στις 100 πρώτες ημέρες της οποιασδήποτε νέας κυβέρνησης.

Σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Αμυντικής Βιομηχανίας κρατικής και ιδιωτικής , με έμφαση στη έρευνα και σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα .

Θα πρότεινα ένα Υφυπουργό βιομηχανίας που θα αναλάβει τον συντονισμό με όλους τους βιομηχανικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον τομέα .

Υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση της σύμβασης της αναβάθμισης των αφων F-16 σε Viper.

Συγκεκριμένα δεν έχει εγκριθεί η πρόσληψη των 91 ατόμων στην ΕΑΒ , καθώς και άλλων 300 που θα χρειαστούν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ,

που είναι αναγκαία, για να αρχίσει η εκπαίδευσή τους από την Martin Lockheed προκειμένου να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην υλοποίηση της σύμβασης.

Επίσης η νέα κυβέρνηση οφείλει να λύσει άμεσα τα θέματα απαλλαγής ΦΠΑ και από τους δασμούς εισαγωγής των υλικών του προγράμματος που καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Να δει επίσης το φαινόμενο της παρακράτησης του 20% των κερδών της ΕΑΒ από παλαιά δάνεια.

Να δοθεί λύση στο θέμα των δύο ΤΠΚ που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Ελευσίνας , μία σύμβαση που έχει ξεκινήσει το 2008 , έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα 350 εκ.ευρώ

περίπου και ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στο ΠΝ, που είναι ντροπή για την πολιτεία μας , παρότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο ,

διασφαλίζοντας παράλληλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που εκτιμούνται στα 16 εκ.ευρώ περίπου.

Η τροπολογία με τα αντισταθμιστικά οφέλη των 264 εκ.δολαρίων που περιλαμβάνει έργα υποδομής στην ΕΑΒ και κατασκευαστικά προγράμματα υποστήριξης της αναβάθμισης των αφων F-16 είναι άμεσης προτεραιότητας .

Είναι ουτοπία να σου δίνουν 264 εκ.δολλάρια και εσύ να τα πετάς στο καλάθι των αχρήστων λόγω Καμμένου. Αυτές οι λογικές δεν συνεισφέρουν στην αναδιοργάνωση της αμυντικής μας βιομηχανίας που θα είχαν νέες θέσεις εργασίας σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό .

Ερώτηση : Επαναφορά αποστράτων.Πως βλέπετε το ενδεχόμενο ;

Απάντηση: Είμαι αντίθετος στην επαναφορά των αποστράτων . Αυτό το φαινόμενο πρέπει να κλείσει οριστικά γιατί δημιουργεί ανισότητες , κομματικούς ανταγωνισμούς ,

ρεβανσισμούς , αναξιοκρατία και επί πλέον επιβραδύνει την ομαλή εξέλιξη της ιεραρχίας , δεδομένου ότι αυτοί που έρχονται στην επετηρίδα είναι εξίσου πολύ ικανά στελέχη με όραμα και φιλοδοξία για τις ΕΔ.

Ερώτηση: Γιατί να προτιμήσει εσας ένας πολίτης της Αθήνας;

Απάντηση: Είμαι ένα άτομο αυτοδημιούργητο, είμαι Σμήναρχος ε.α μηχανικός προέλευσης Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ ,

Είμαι καθηγητής μαθηματικών – Αναλογιστής ( πτυχίο της μαθηματικής σχολής του ΑΠΘ και με μεταπτυχιακές σπουδές στα εφαρμοσμένα μαθηματικά του Πανεπ. Αθήνας) .

Εκτιμώ ότι εκπροσωπώ το νέο πνεύμα , την νέα νοοτροπία , την νέα λογική , την συνεννόηση που είναι απαραίτητα συστατικά της νέας βουλής αν θέλει η πατρίδα μας να οδηγηθεί σε άλλους δρόμους.

Είμαι αντίθετος με το ρουσφέτι , την αναξιοκρατία , τον ρεβανσισμό και την αδικία .

Η ιδεολογία μου είναι στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής , αντιπαθώ τον δικομματισμό που περιλαμβάνει ακραία στοιχεία εκατέρωθεν δεξιά και αριστερά .

Τα συμφέροντα και οι πειρασμοί είναι μεγάλοι , πρέπει να υπάρχει ένα σοβαρό αντίβαρο ανατροπής -μέσα στα πλαίσια της λογικής -κάθε αυθαιρεσίας και πιθανής διαφθοράς .

Στο δίλημμα αν το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει την ΝΔ , απαντώ ότι ποτέ αυτός ο χώρος δεν άφησε την χώρα να πέσει στα βράχια.

Πάντα στις δύσκολες στιγμές πρωτοστάτησε ως πυλώνας σταθερότητας σε όλες τις φάσεις και πάντα με την ενδεδειγμένη πατριωτική συνείδηση .

Εγώ ζητώ την συνειδητή σας ψήφο για να εφαρμόσω αυτά που πιστεύω και θα το αποδείξω με τις ενέργειές μου από τις πρώτες ημέρες, εφόσον με εμπιστευτεί το εκλογικό σώμα.