Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν σπίτια

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν σπίτια τη νύχτα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύσεις από αέρος με το πρώτο φως  της ημέρας

Αντιμέτωποι με ένα πύρινο εφιάλτη είναι κάτοικοι, παραθεριστές και πυροσβέστες στην Κάρυστο, από την φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 11 τη νύχτα,

κοντά στην διασταύρωση του Μπούρου, σε έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη,

εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 6 μποφόρ.

Σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, καθώς πρόκειται για οικισμό με κυρίως εξοχικές κατοικίες και ήδη οι φλόγες έχουν απειλήσει ή ακόμα και περάσει σε ορισμένες περιπτώσεις από αυλές σπιτιών.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του Δημάρχου Καρύστου εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται περιμετρικά του πύρινου μετώπου και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο συνολικά 15 άτομα.

Το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται μεταξύ των οικισμών Μετόχι και Αετός και η κατεύθυνσή του αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τις αλλαγές των ριπαίων ανέμων που κάθε φορά επικρατούν.

Στο σημείο πέρα από τις λιγοστές δυνάμεις του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου έχουν ήδη φτάσει ενισχύσεις από ολόκληρη την Εύβοια, την Βοιωτία και την Φθιώτιδα και να αναμένονται επιπλέον ενισχύσεις.

Συνολικά πλέον, επί τόπου επιχειρούν 34 άντρες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ,

ενώ η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια μέχρι να ξημερώσει και να μπορέσουν να συνδράμουν ενισχύσεις και από αέρος εφόσον χρειαστεί.