Φορολογική δήλωση αποστράτων: Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΣ Βασίλη Νικολόπουλο για την πολυανεμενόμενη διόρθωση

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να διορθωθεί ο κωδικός των αναδρομικών ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι στρατωτικοί να καταθέσουν κανονικά την δήλωσή τους ή να προχωρήσουν σε τροποποιητική εάν απαιτηθεί.

Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) κ. Βασίλης Νικολόπουλος, μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενων οικονομικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Ο κ. Νικολόπουλος συγκεκριμένα έγραψε:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μου και της επικοινωνίας που είχα με τον ΕΦΚΑ (από 1/6), σας ενημερώνω ότι σήμερα το πρωί (3/6 και ώρα 11:00)

με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, ότι κατόπιν συνεργασίας που είχε με την ΑΑΔΕ, εντός της εβδομάδος θα διορθωθεί ο κωδικός των αναδρομικών (στο 617).

Υπομονή λοιπόν και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση. Να υπενθυμίσω επίσης, ότι σήμερα δόθηκε παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 29 Ιουλίου.

Φορολογική δήλωση αποστράτων: Επιστολή στην ΑΑΔΕ

Την ίδα ώρα το συντονιστικό των αποστράτων έστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα προς την ΑΑΔΕ. Στην επιστολή αναφέρουν:

1.-Σε συνέχεια της σχετικής αλληλογραφίας και κατόπιν της έκδοσης της σχετικής (β) αποφάσεώς σας, θα αναμέναμε την οίκοθεν και άμεση τροποποίηση στις Φορολογικές

Δηλώσεις των χιλιάδων Μελών μας (απόστρατοι-συνταξιούχοι του Δημοσίου) και συγκεκριμένα τις, με μέριμνα της Υπηρεσίας σας, τροποποιήσεις των ηλεκτρονικών εντύπων

Ε1, ούτως ώστε να απαλλαγούμε από την Ε.Ε.Α. κατά τις επιταγές και τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 6 του σχετικού (α).

2. Παρά ταύτα τα ποσά των αναδρομικών μας βρίσκονται ακόμα στους κωδικούς 619-620, παρότι διανύουμε τον τελευταίο μήνα υποβολής των φορολογικών δηλώσεών μας,

αναμένοντας εναγωνίως να προσυμπληρωθούν τα αντίστοιχα ποσά καταβολής των αναδρομικών, στους κωδικούς 617-618 του Ε1 ούτως ώστε να μην υποβληθούν

καθυστερημένα αυτές και επιβαρυνθούμε αναιτίως με πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε επίσης πως στα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. έλαβαν χώρα ήδη οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις.

3.-Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην επίλυση του θέματος αυτού, για να προχωρήσουν τα στελέχη μας, στην τελική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Αντιστράτηγος Β.Ροζής ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος Ι.Δεβούρος ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σπ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γρ.ΓεωργακόπουλοςΠ.Ν.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Σ.Καββούρης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
Αντιναύαρχος Σπ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία