Φεύγει ο Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά κάνει το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει μετά την επιλογή να τεθεί Γιώργος Καμίνης επικεφαλής του Επικρατείας

Κρίση στο ΚΙΝΑΛ προκαλεί η απόφαση της Φώφης Γεννηματα να επιλέξει τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη που απέτυχε να εκλεγεί στην ευρωβουλή,για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκαλώντας την αποχώρηση του Β. Βενιζέλου που ενδιαφερόταν διακαώς για τη συγκεκριμένη θέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση:

Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης.

Βενιζέλος: Τι δηλώνει για την επιλογή

To γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Β.Βενιζέλου ο οποίος με δήλωσή του αφήνει να εννοηθεί ότι θέτει εαυτόν εκτός Κινήματος

Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.

Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο

και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της.

Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.

This post was published on 1 Ιουνίου, 2019 5:04 ΜΜ