Στρατός Ξηράς: Στελέχη φυλάνε γλάστρες σε στρατόπεδο ΦΩΤΟ – Καταγγελία για μεθόδους διοίκησης, που μάλλον δεν έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα

Συμβαίνει σε μονάδα του Έβρου, αλλά δεν θα αναφέρουμε σε ποια συγκεκριμένα, αφού με βάση την καταγγελία που λάβαμε, το φαινόμενο μπορεί να αφορά διάφορα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία και το συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, Ταξίαρχος στον Έβρο έχει «χρεώσει» γλάστες σε στελέχη, με την υποχρέωση να φροντίζουν τα φυτά.

Μάλιστα, έδωσε εντολή και τοποθετήθηκαν και ταμπελάκια με τα ονόματα των στελεχών, που έχουν οριστεί ως υπεύθυνα, δίπλα από κάθε γλάστρα.

Ως ιδέα είναι εξαιρετική εάν έχει χαρακτήρα εθελοντικό και όχι ιεραρχικό. Εάν τα στελέχη διατάσσονται να «φυλάνε τις γλάστρες», τότε οι ενδεχόμενες καλές προθέσεις πάνε περίπατο.

Μήπως ο συγκεκριμένος Ταξίαρχος θα έπρεπε να επανεξετάσει τις μεθόδους διοίκησης; Γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι θα επιθυμούσε να εμπνεύσει τα στελέχη, αλλά όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται με ιεραρχικές διαταγές σε τέτοια θέματα δεν εμπνέεται ποτέ κανείς.

Θα δημοσιεύσουμε την επιστολή αφενός για να δημοσιοποιήσουμε την οπτική με την οποία τα στελέχη βλέπουν το θέμα κι αφετέρου για να αποτελέσει βάση προβληματισμού για παρόμοιες περιπτώσεις:

«θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο από τότε που ανέλαβε ο καινούργιος ταξίαρχος.

Στο κτήριο της ταξιαρχίας έχει χρεώσει ως υπεύθυνους στελέχη για τις γλάστρες που έχει τοποθετήσει, σας αποστέλλω και τις φωτογραφίες ως αποδεικτικό,

επίσης σε μια κουβέντα με τους διοικητές των μονάδων τους ρώτησε πόσα στελέχη έχουν και όταν του ανέφεραν το νούμερο τον διέταξε να αναλάβει κάθε στέλεχος από ένα δέντρο στην περιοχή ευθύνης της συγκεκριμένης μονάδας.

Επίσης με διαταγή του ταξιάρχου έχουν κοπεί παρά πολλά δέντρα , αυτό έχει ανατεθεί σε ιδιώτη συνδρομή στρατιωτών και στελεχών

με αποτέλεσμα το στρατόπεδο να φαίνεται σχεδόν γυμνό. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει άδεια από το δασαρχείο».