Εκλογές 2019: Απόστρατοι, ΓΕΕΘΑ, ΥΕΘΑ - Ποιοι έχουν πάρει ήδη χρίσμα

Εκλογές 2019: Απόστρατοι, ΓΕΕΘΑ, ΥΕΘΑ – Αποκλειστικές πληροφορίες για το ποιοι θα αναλάβουν τις θέσεις κλειδιά στα ύπατα αξιώματα

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Εκλογές 2019: Πλημμύρισε το διαδίκτυο από πληροφορίες για το ποιοι πρόκειται να αναλάβουν την επόμενη ημέρα των εκλογών τα αξιώματα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Οι πληροφορίες μου προέρχονται από λίαν υψηλόβαθμες πηγές στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό (οι οποίες επικοινωνούν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη)» έγραφε ένα κείμενο και αμέσως γίνεται viral,  τόσο πολύ που το βλέπουμε ως αναδημοσίευση από άλλους χωρίς να φέρει την αρχική υπογραφή.

Τελικά όλοι έχουν πληροφορίες ότι η ΝΔ ετοιμάζει «κόκκινο χαλί» για τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά δεν είναι βέβαιο σε ποιον διάδορμο θα το στρώσει. Θα ‘ναι στο ΓΕΕΘΑ ή στο υπουργείο;

Για να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθει μη ξεχάσετε να ψηφίσετε, έλεγε πάνω κάτω το δημοσίευμα.

Μέσα σε αυτόν τον προβληματισμό.. τσουπ και άλλα δημοσιεύματα ότι έχουν κλείσει οι θέσεις ΑΝΥΕΘΑ και αντιστράτηγοι έχουν πιάσει «μαζαγί γωνία» ως διευθυντές, και περιμένουν να γίνει ο «καλός τους» υπουργός για να αποκτήσουν και αυτοί μια υπόσταση στην κοινωνία βρε αδερφέ.

Ορδές αποστράτων δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι από καιρό να επανέλθουν γιατί αδικήθηκαν και να αναλάβουν τις καίριες θέσεις ώστε να εφαρμοστεί η πολιτική της ΝΔ στα θέματα άμυνας.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας συνδέεται άραγε άρρηκτα με επαναφορές αποστράτων;

Το ερώτημα όμως είναι ένα: Ο Μητσοτάκης τα ξέρει; Γιατί πολύ φοβούμαστε ότι δεν τα ξέρει.

Έχουμε άλλωστε χάσει το μέτρημα για το πόσοι υπουργοποιούνται σε αυτό το υπουργείο. Και πολύ αμφιβάλουμε εάν θα υπουργοποιηθούν απόστρατοι, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε μια περιοδεία σε χωριό για να ζητήσουν την ψήφο του απλού πολίτη.

Εάν κάποιοι θα ήθελαν να ελπίζουν σε υπουργοποίηση, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να εκτεθούν στην ψήφο των πολιτών, διεκδικώντας την προτίμησή τους στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας.

Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία: να εκλέγονται οι εθνοπατέρες που επιθυμούν να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας. 

Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και βουλευτές που δίνουν και θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και είναι βέβαιο ότι θα επιθυμούν να ανταμειφθούν οι κόποι τους με κάποιον υπουργικό θώκο.

Τι κάνει τους απόστρατους να πιστεύουν ότι με κάποιο μαγικό ραβδί ή έστω με σπαθί θα τους χρίσει υπουργούς προσπερνώντας τους εκλεγμένους βουλευτές, είναι ένα μυστήριο.

Άλλωστε και οι υποψήφιοι «υπουργοί» δίνουν μάχη μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος για την θώκο του υπουργείου άμυνας. Είναι άραγε αυτοί που σήκωσαν ή σηκώνουν το βάρος της αντιπολίτευσης μέσα από τον τομέα άμυνας του κόμματος;

Είναι κάποιοι που πέρασαν από το υπουργείο εθνικής άμυνας οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους; Οι επιλογές και εδώ είναι πολλές.

Επαναφορές αποστράτων

Δεκάδες  «γαλάζιοι» απόστρατοι διακινούν σενάρια περί επαναφοράς τους στο στράτευμα. Όμως είναι τόσοι πολλοί που μάλλον δεν φθάνουν οι θέσεις στα γενικά επιτελεία.

Το εάν θα γίνουν επαναφορές ή όχι αποστράτων, πέραν από την πίεση που ασκούν οι ίδιοι, μάλλον θα αποτελέσει  αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού,

καθώς αφενός οι επιπτώσεις θα είνα σοβαρές ενώ θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ορδές αποστράτων που θα απογοητευθούν.

Πάντως εάν θα γίνουν 1-2 επαναφορές πχ στο ΓΕΕΘΑ ή στο ΓΕΝ, αυτές έχουν ήδη κλειδώσει.

Όπως και να έχει αυτό είναι καθαρά πολιτική επιλογή που θα ληφθεί μετά τις εκλογές και όσοι διακινούν τα σενάρια επιστροφής τους, μάλλον «καίγονται» οι ίδιοι από τώρα.

Ας μην δίνουμε σημασία λοιπόν σε σενάρια που διακινούνται πριν καν προκηρυχθούν οι εκλογές, γιατί όσοι εμφανίζονται ότι προκρίνονται συνήθως είναι καμμένα χαρτιά.

ΥΓ: Κι αν όλοι επικαλούνται πληροφορίες από το περιβάλλον Μητσοτάκη, τις μυστικές υπηρεσίες, και διάφορα κέντρα το εξωτερικού, εμείς σας διεβεβαιώνουμε ότι οι πληροφίες μας είναι από εξωγήινους που βλέπουν και ακούν τα πάντα στη γη!

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα ενοικίου 2019 Γ΄ Δόση – Πληρωμή -Επίδομα θέρμανσης 2019
Επόμενο άρθροH ONEX SYROS SHIPYARDS στο GREEK SHIPPING SUMMIT 2020
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).