ΑΣΕΠ 3κ/2018: Ο διορισμός των επιτυχόντων βήμα – βήμα – Οι «Ενωμένοι Υποψήφιοι 3Κ» παρουσιάζουν με ανακοίνωσή τους την διαδικασία

Βήμα – βήμα τη διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018 για την πρόσληψη 8.166 μόνιμων υπαλλήλων στους δήμους, παρουσιάζουν με ανακοίνωση τους, οι «Ενωμένοι Υποψήφιοι 3Κ» και σημειώνουν:

1. Πράξεις κατανομής από τον Υπουργό εκδίδονται μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ οι κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ δεν χρειάζονται πράξεις κατανομής και οι προσλήψεις τους γίνονται άμεσα

2. Σύμφωνα με το άρθρο 82 ΦΕΚ Α φ 50 26/3/2019, δεν υπάρχει αναστολή πρόσληψης των επιτυχόντων της 3κ/2018 λόγω εκλογών.

Ορίζει ρητώς ότι εξαιρείται από την αναστολή προσλήψεων μόνο η 3κ/2018 και μόνο το τονίζω, οπότε η διαδικασία διορισμών συνεχίζεται κανονικά

και δεν υπάρχει θέμα περι ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές κλπ κλπ

3. Οι διορισμοί γίνονται βάσει του άρθρου 7 του ν.4368/2016 όπως ορίζει σαφώς η προκήρυξη

4. Οι διορισμοί και οι τοποθετήσεις, πρέπει να ολοκληρωθούν το πολύ σε διάστημα 3 μηνών από την έκδοση του ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι της 10 Σεπτεμβρίου, και αν δεν ολοκληρωθούν διώκεται πειθαρχικά ο μη έκδοσας τις διαπιστωτικές πράξεις.

5. Οι Δήμοι ή οι φορείς έχουν υποχρέωση να ζητήσουν ενημέρωση από τον ΑΣΕΠ από την στιγμή που έχει βγει το ΦΕΚ με τους επιτυχόντες και τους κωδικούς των θέσεων και οχι οι διοριστέοι.

6. Οι Δήμοι ή οι φορείς περιμένουν την απόφαση κατανομής μόνο των ΠΕ και ΤΕ για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Για τους ΔΕ και ΥΕ που δεν χρειάζονται απόφαση κατανομής έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες χτες!

7. Καμμία σχέση δεν έχει η παράταση των προσωρινών με τον διορισμό των οριστικά επιτυχόντων.