Αποστολάκης από ΗΠΑ: Οι συζητήσεις δεν δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση – Αυτό δηλώνει ο ΥΕΘΑ μετά την συνάντηση με τον Αμερικάνο ομόλογό του

Απάντηση σε όσους σχολιάζουν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και το νόημα αυτής της επίσκεψης, δίνει με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. ΑΠοστολάκης υποστηρίζει ότι η επίσκεψη ήταν τυπική και πως δεν συζητήθηκαν θέματα που θα δεσμεύσουν την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Η δήλωση Αποστολάκη:

«Βρέθηκα σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, στο Πεντάγωνο, με τον Υπουργό Άμυνας κ. Shanahan, ο οποίος είναι εκτελεστικός. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση επιβεβαιώνει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Προφανώς, δε συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα για το μέλλον, ούτε προέκυψαν δεσμεύσεις, αυτό άλλωστε αποτελεί δουλειά της όποιας Κυβέρνησης προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.

Με τον ομόλογό μου, λοιπόν, αναφερθήκαμε στη μεγάλη πρόοδο της σημαντικής αμυντικής συνεργασίας που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τα τελευταία χρόνια.

Οι σχέσεις μας, η στρατηγική μας σχέση, είναι σε άριστο, σε εξαιρετικό επίπεδο.

Του είπα βέβαια και τις ανησυχίες μας και τις θέσεις μας για όλα τα θέματα, όπως επίσης το ίδιο έγινε και με όλους τους συνομιλητές μου τις προηγούμενες ημέρες, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Sullivan, τους Γερουσιαστές Menendez, Risch και Reed.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν άκρως εποικοδομητικό, καθώς είχα την ευκαιρία να προβάλλω τις εθνικές μας θέσεις και να καταστήσω τους συμμάχους μας κοινωνούς των απόψεών μας για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

Περάσαμε μια ζωντανή εικόνα του τι συμβαίνει και συζητήσαμε διάφορα θέματα και διάφορες προτάσεις επί των λύσεων».