Απορίες και ερωτήματα στρατιωτικών – Ζητούνται απαντήσεις από τους συναδέλφους τους που θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι γνώστες

Κατακλύζεται καθημερινά το e-mail του Armyvoice.gr από ερωτήματα σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και πολλές φορές, είναι μάλλον προτιμότερο να απαντηθούν από άλλους στρατιωτικούς που είναι καλύτεροι γνώστες των θεμάτων.

Γι αυτό και θα ζητούμε την βοήθειά σας να απαντήσουμε στα ερωτήματα των συναδέλφων σας.

Ξεχωρίσαμε μερικά ερωτήματα αυτή την εβδομάδα και ζητούμε τη συνεδρομή σας για να απαντηθούν. Μπορείτε να μας στέλνετε e-mail στο [email protected] και στο θέμα να αναγράφετε τον αριθμό της ερώτησης.

Δείξτε την αλληλεγγύη σας σοτυς συναδέλφους, όπως πολλές φορές έχουν δείξει οι στρατιωιτκοί και βοηθήστε τους να επιλύσουν τις απορίες τους.

Τα ερωτήματα στρατιωτικών είναι τα ακόλουθα:

Ερώτημα 1

Θα ήθελα παρακαλώ να γνωρίζω για τη διαδικασία των μεταθεσεων.

Ανακοινωθηκαν κάποιες στις μονάδες που είναι να μετατεθουν.
Είναι οι επίσημες?
Γιατί λέτε οτι θα περάσουν από την πολιτική ηγεσία.
Μπορείτε να μου πείτε τη διαδικασία παρακαλώ?
Ευχαριστώ

Ερώτημα 2

Θα παρακαλούσα να μου εξηγήσετε γιατί το ποσό μορίων που υπηρετεί ένας μόνιμος στρατιωτικός στη Σάμο είναι μικρότερο από αυτόν όταν υπηρετεί στη Χίο η στην Κω;
Ευχαριστώ και αναμένω

Ερώτημα 3

Καλησπερα μηπως ξερετε ποτε θα ανακοινωθουν οι μεταθεσεις ανθυποπλοιαρχων υγειονομικου κ συγκεκριμένα νοσηλευτων?

Ερώτημα 4

Γειά σας ξεκίνησα αίτηση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και την άφησα στη μέση επειδή έχω 7.5 βαθμούς μυωπία.Μου είπαν πως δεν μπορώ να κάνω εγγραφή. Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς ισχύει; Ευχαριστώ.

Ερώτημα 5

Έχω να αναφέρω ότι στην φορολογική δήλωση μου Ε1 που έκανα και παρόλο την τροποποίηση του Ν.4609/2019 (ΦΕΚ Α`67) αλλά και το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΗ το ποσό από τα αναδρομικά που πήραμε το 2018 εν`τέλη μέτρησε σαν εισόδημα.

Αυτό φάνηκε διότι ενώ το ποσό ήταν συμπληρωμένο στον Κωδικό 617 και η μονή διαφορά σε σχέση με την περσινή δήλωση είναι τα αναδρομικά, φέτος για πρώτη φορά θα πληρώσω φόρο.

Κατόπιν των παραπάνω το μόνο που συμπεραίνω είναι ότι τα αναδρομικά καταλογίστηκαν στο συνολικό εισόδημα του 2018 και πληρώνω εξτρά φόρο.

Παρακαλώ ενημερώστε με εάν κάτι ίσως υπάρχει ακόμα λάθος στον υπολογισμό από πλευράς Εφορίας όσο αφορά τον υπολογισμό των αναδρομικών.

Ερώτημα 6

Είμαι σύζυγος στρατιωτικού και θα ήθελα να με ενημερώσετε, εάν έχετε γνώση, επί του θέματος του επιδόματος τέκνων σε σχέση με τα αναδρομικά .

Σε άρθρο σας προ ολίγων ημερών αναφέρατε ότι τα αναδρομικά δεν θα προσμετρηθούν στο συνολικό εισόδημα όσων αφορά το επίδομα τέκνων.

Αυτό όμως δεν ισχύει.Υπάρχει πλήθος καταγγελιών από ένστολους που έκαναν την δήλωση Α21 και τους έκοψαν χρήματα γιατί προσμετρήθηκαν τα αναδρομικά.

Το ΟΠΕΚΕΠΕ απαντάει ότι το σύστημα βγάζει μέσα και τα αναδρομικά.Μπορείτε να δείτε το θέμα και να γράψετε γι αυτό στο site σας που διαβάζουμε πλήθος από συζύγους ενστόλων για την ενημέρωσή μας επί πολλών θεμάτων ;

Ερώτημα 7

Θα ήθελα να μου απαντήσετε σχετικά με την ασάφεια του άρθρου 4 του νόμου 4909-2019.
Αναφέρεται :
μετά τη λήξη της πενταετούς υποχρέωσης τους, όσοι επιθυμούν, μπορούν ύστερα από αίτηση τους, να αξιολογηθούν και να επιλεγούν για περαιτέρω παραμονή στις ΕΔ με το βαθμό που φέρουν ως ΕΜΘ , μέχρι τη συμπλήρωση 35ους συντάξιμης υπηρεσίας.. κτλ

Ερώτηση:
α) με την αναφορά επισήμως και μέσω του ΦΕΚ του 2019 της 35τιας και οχι 40ετίας, εγώ μπορώ να αποχωρήσω στα 35 έτη?
β) έχω πληρώσει τη μάχιμη πενταετία. Τα χρόνια σύμφωνα με το ΦΕΚ λογαριάζονται 30 + 5 (μάχιμης πενταετίας)?
γ) Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκα από τον ΕΦΚΑ ότι για τη θεμελίωση της 35τιας συνυπολογίζεται ολόκληρος ο εργασιακός βίος (παλαιότερα ενσημα κτλ)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω την απάντηση σας.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»