Αντιπτέραρχος Ιωάννης Αναστασάκης: Υποψήφιος ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα

Αντιπτέραρχος Ιωάννης Αναστασάκης: Υποψήφιος ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα – Μιλάει στο Armyvoice.gr για την κάθοδό του στις εθνικές εκλογές

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να πολιτευτείτε με το ΚΙΝΑΛ και γιατί στο νότιο τομέα;

Είναι η πρώτη φορά που πολιτεύομαι στις εθνικές εκλογές. Όντας για δεκαετίες δημότης και κάτοικος της νότιας Αθήνας, βιώνω καθημερινά την πόλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι κάτοικοι.

Τα περισσότερα μεγάλα προβλήματα εκφεύγουν από τις αρμοδιότητες των Δήμων και της Περιφέρειας. Απαιτούνται λύσεις και συντονισμός από το Εθνικό κοινοβούλιο.

Ζώντας λοιπόν στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, εκτιμώ ότι μπορώ να συμβάλω στην επίλυση των θεμάτων που βιώνω και εγώ ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες μου.

Έχοντας εκπαιδευτεί και διοικήσει στο παρελθόν, πιστεύω ότι θα συμβάλω στην προώθηση των θεμάτων προς το συμφέρον όλων των κατοίκων του Νότιου Τομέα.

Πιστεύω ειδικότερα ότι μπορώ να είμαι αποτελεσματικός στην προώθηση των εθνικών θεμάτων που έχουν κακοφορμίσει τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Πρέπει οι πολίτες να νοιώθουν ασφάλεια για να υπάρξει πρόοδος και οικονομική ανάπτυξη.

Η επιλογή μου να πολιτευτώ με το Κίνημα Αλλαγής είναι συνειδητή.

Το Κίνημα έχει εκπονήσει με επιμέλεια και αντικειμενικότητα το «Σχέδιο Ελλάδα».

Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε τεκμηριωμένους υπολογισμούς και αντιμετωπίζει, προτείνοντας εφικτές λύσεις, τα προβλήματα των νέων, υποστηρίζοντας την οικογένεια, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Η βάση της πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής είναι ο σοσιαλισμός μπολιασμένος με φρέσκο αίμα της κεντροαριστεράς. Είναι η πολιτική που λύνει τα προβλήματα των πολλών, του συνόλου των Ελλήνων.

Τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης, αναλώνονται στα κονταροκτυπήματα, προτείνοντας: «ψηφίστε εμάς για να φύγουν οι χειρότεροι» ή «ψηφίστε εμάς για να μην ξανακυβερνήσουν οι παλαιότεροι».

Δυστυχώς από την ρητορική τους εκλείπει η ουσία που είναι ένα τεκμηριωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες.

Το «Σχέδιο Ελλάδα» του Κινήματος Αλλαγής είναι μία όαση στο πεδίο της προεκλογικής μάχης.

Ποια τα κυριότερα προβλήματα του νότιου τομέα;

Ο Νότιος Τομέας της Αθήνας, περιλαμβάνει δεκατρείς Δήμους που μπορεί να ομαδοποιηθούν σε τέσσερεις ομάδες:

  • Η πρώτη ομάδα αφορά τους «παραλιακούς Δήμους» Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου.
  • Η δεύτερη τους «ορεινούς Δήμους» Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής.
  • Η τρίτη τους «κεντρικούς Δήμους» Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης-Υμηττού.
  • Η τέταρτη ομάδα αφορά τους «δυτικούς Δήμους» Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας.

Κάθε μία από τις ομάδες δήμων στο νότιο τομέα της Αθήνας έχει ξεχωριστές ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι και που απαιτούνται λύσεις νομοθετικές ή άλλης μορφής, με ευθύνη της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Χαρακτηριστικό του Νότιου Τομέα της Αθήνας είναι οι μεγάλοι οδικοί άξονες και οι οδικές αρτηρίες, όπως είναι ο περιφερειακός του Καρέα-Υμηττού, η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, η Λεωφόρος Συγγρού, η Λεωφόρος Πειραιώς, η Λεωφόρος Ποσειδώνος.

Η προφανής περιβαλλοντική επιβάρυνση με ηχορύπανση και καυσαέριο, απαιτεί λύσεις που εκφεύγουν από τις δυνατότητες της τοπικής και της περιφερειακής διοίκησης.

Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, η επένδυση στο Ελληνικό και έργα στο Φάληρο όπως η αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων χρονίζουν.

Η επιτάχυνση υλοποίησης των μεγάλων έργων, θα επιτρέψει το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και έσοδα τόσο στο κράτος, όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

Τα κλειστά μαγαζιά που υπάρχουν στις κατά τόπους εμπορικές περιοχές των δήμων του Νότιου Τομέα της Αθήνας, καθιστούν αναγκαία την λήψη μέτρων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από ένα πακέτο κινήτρων.

Θεωρούμε για παράδειγμα ότι η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις θα πρέπει να υπολογίζεται ως έξοδο-που εκπίπτει της φορολογίας-με συντελεστή αυξημένο κατά 30%.

Και ειδικά για νέους άνεργους, γυναίκες, ηλικιωμένους άνεργους με συντελεστή αυξημένο κατά 50%.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά, δηλαδή το 80% της επιχειρηματικότητας που στηρίζει τις ελληνικές οικογένειες, δημιουργώντας όχι μόνο θέσεις εργασίας αλλά και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης.

Πολλά από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσει ο νότιος τομέας της Αθήνας εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας καθώς χρήζουν την αρωγή σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Επομένως στις επικείμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πολίτες του νότιου τομέα οφείλουν να ψηφίσουν με γνώμονα την επιλογή προσώπων με γνώσεις, αντικειμενικά τεκμηριωμένες ικανότητες και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Οι εγκαταστάσεις των πολύπαθων ΕΑΣ βρίσκονται στον Υμηττό του νότιου τομέα της Αθήνας. Ποια η θέση σας για την εξυγίανση τους;

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποτελούν την κορωνίδα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας καθώς διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, ε

ξειδικευμένο προσωπικό και προμηθεύουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με οπλικά συστήματα νατοϊκών προδιαγραφών.

Διαθέτουν επίσης την δυνατότητα εξαγωγών των προϊόντων τους.

Δυστυχώς τα ΕΑΣ ταλανίζονται από χρόνια προβλήματα που αφορούν την έλλειψη ρευστότητας και συνακόλουθης αδυναμίας να προμηθευτούν πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη υλοποίηση συμβάσεων.

Η πρόσφατη τροπολογία που πέρασε στην βουλή προκειμένου να δοθεί ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στα ΕΑΣ

ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ανάληψης εκτέλεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών από το δημόσιο τομέα

και η περαιτέρω δυνατότητα είσπραξης χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο αποτελεί ημίμετρο και όχι μία ολοκληρωμένη λύση.

Για την οριστική επίλυση των ζητημάτων βιωσιμότητας των ΕΑΣ, απαιτείται η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα περιλαμβάνει την υλοποίηση στόχων τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ρύθμιση της συνολικής οφειλής ασφαλιστικών εισφορών της εταιρίας που ανέρχεται σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποπληρωμή είναι δυνατό να γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να τηρήσει την όποια ρύθμιση.

Προσθέτως, η εξασφάλιση της ετήσιας μικτής μισθοδοσίας του προσωπικού της εταιρείας που κυμαίνεται μεταξύ 13 – 14 εκατομμυρίων ευρώ είναι σημαντική

και μπορεί να γίνει είτε με επιχορήγηση είτε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ με κλειστό λογαριασμό μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Εξίσου σημαντική είναι η χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζομένους των ΕΑΣ όπως άλλωστε συμβαίνει στο σύνολο των αμυντικών βιομηχανιών της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο μίας ιδιαίτερα ασταθούς γειτονιάς που διακρίνεται από συγκρούσεις και εντάσεις, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που θα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Παρά τα ικανοποιητικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά κρατά σταθερά χαμηλούς τόνους. Γιατί έχει επιλεγεί αυτή η στρατηγική;

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ακολουθεί μια σταθερή ενωτική γραμμή, και μιλά για την επόμενη μέρα.

Για το σχέδιο Ελλάδα, τη δική μας πρόταση που δεν αρκείται σε ημίμετρα και δίνει δραστικές λύσεις στο πρόβλημα για την αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων προσφέροντας παράλληλα κίνητρα στους συνεπείς δανειολήπτες που συνεχίζουν να συμβάλλουν με τη στάση τους στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ελλάδα για το κοινωνικό κράτος, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον αγροτικό κόσμο, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το δημογραφικό είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της κεντροαριστεράς ότι η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ.

Στόχευση του Κινήματος Αλλαγής είναι η διεξαγωγή διαλόγου με ένα ευρύτερο κοινό και τους νεότερους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι πιο δύσπιστοι έναντι του πολιτικού συστήματος.

Στηρίζουμε τους νέους και θέλουμε να μείνουν ή να επιστρέψουν στην χώρα μέσα από την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πρόταση μας για κάθε νέο που ξεκινά την δική του επαγγελματική δραστηριότητα, να παρέχεται απαλλαγή από την φορολογία για 3 χρόνια, και απαλλαγή επίσης για 3 χρόνια από τις ασφαλιστικές εισφορές για συνταξιοδότηση.

Είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους νέους που αγωνίζονται, δημιουργούν, επιχειρούν, να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Και φυσικά απευθυνόμαστε όχι μόνον σε όσους μας εμπιστεύτηκαν στις τελευταίες εκλογές, αλλά κυρίως στους πολίτες που ακόμη αμφιταλαντεύονται για το τι θα ψηφίσουν.

Σε όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, ζητάμε να γυρίσουν στο σπίτι τους, στο Κίνημα Αλλαγής.

Αντί της μαύρης προπαγάνδας που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει να προβάλλει το σχέδιο του για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας και να επικοινωνεί τον θετικό του λόγο σε δημόσιες συζητήσεις και με σύντομα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πως αποτιμάτε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ποιο το μέλλον του ΚΙΝΑΛ μετά τις πρόσφατες εσωτερικές εξελίξεις;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχές για το Κίνημα Αλλαγής στην παρούσα συγκυρία.

Ο άκρατος διπολισμός που επιχείρησαν να επιβάλουν τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιούργησαν ασφυκτικές πιέσεις και διέλυσαν πολλά κόμματα.

Στο αντίξοο αυτό πολιτικό περιβάλλον, το Κίνημα Αλλαγής, όχι μόνο άντεξε τις πιέσεις, αλλά κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του και να εδραιωθεί ως ο τρίτος πόλος.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αύξησαν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής, επικροτώντας την αλήθεια.

Υιοθέτησαν και στηρίζουν το σχέδιο Ελλάδα της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία, την παιδεία, το δημογραφικό, την υγεία, τη στήριξη των νέων.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους, όχι μόνον τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας αλλά και όσους είχαν απομακρυνθεί στο παρελθόν και αποφάσισαν να μας στηρίξουν ξανά.

Η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά δίνοντας το σάλπισμα μίας μάχης πέρα από πρόσωπα, με στόχο αφενός να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει ανάχωμα στη ΝΔ.

Μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα μεταφέρουμε το μήνυμα του Σχεδίου Ελλάδα από άκρη σε άκρη της χώρας σε όσο περισσότερους πολίτες είναι δυνατό.

Διότι το μέλλον και η προοπτική της χώρας μας είναι εφικτό να είναι θετικές με ένα άλμα προς τα εμπρός.

Ένα άλμα που θα εγγυηθεί ότι οι Έλληνες πολίτες θα απολαμβάνουν όλα τα αγαθά μιας ανοικτής, προοδευτικής κοινωνίας, με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, με κανόνες που τους σέβονται όλοι, ανεξάρτητα από την οικονομική ή πολιτική τους ισχύ.

Ένα άλμα που θα αναδείξει τη χώρα ως ένα ισχυρό παράγοντα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, που θα εγγυάται την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.