Ψηφιακές συντάξεις Ασφαλισμένοι ΟΓΑ ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΣτρατούΑναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι παίρνουν χρήματα μέσα στον Ιούνιο Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε ανοίγει η εφαρμογή - Νέα Δεδομένα

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι θα πάρουν χρήματα μέσα στον Ιούνιο – Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣ Βασίλης Νικολόπουλος

Ευχάριστα νέα για χιλιάδες συνταξιούχους στρατιωτικούς και συνταξιούχους των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι δεν είχαν πάρει αναδρομικά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών – ΠΟΣ Βασίλης Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος έγραψε:

Μια καλή πληροφορία για αρκετούς συναδέλφους στρατιωτικούς συνταξιούχους, ήτοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι ΔΕΝ είδαν αναδρομικά (το υπόλοιπο 50%) στους λογαριασμούς τους τον Δεκ. 2018.

Αφορά την περίπτωση των περίπου 4.100 συναδέλφων, για τους οποίους δεν είχε γίνει τότε εκκαθάριση.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ η εκκαθάριση και μεγάλη πλειοψηφία αυτών δικαιούται αναδρομικά,

τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, μέχρι τέλους Ιουνίου (προφανώς με τη σύνταξη Ιουλίου), πάντα εκτός απροόπτου.

Περίπου 170 άτομα (ΕΔ & ΣΑ αλλά και χηρείας) είχαν απευθυνθεί στην ΠΟΣ, κατόπιν σχετικής παρότρυνσης της Ομοσπονδίας και όλοι έλαβαν στα e-mail τους ατομική απάντηση (θετική ή αρνητική), μετά από συνεργασία ΠΟΣ-ΓΛΚ.

Για να θυμηθούμε τις περιπτώσεις των μηδενικών αναδρομικών και τη σχετική ενημέρωση, διαβάστε παρακάτω:

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ η εκκαθάριση των περίπου 4.100 στρατιωτικών συνταξιούχων,

ήτοι αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι ΔΕΝ είδαν αναδρομικά (το υπόλοιπο 50%) στους λογαριασμούς τους τον Δεκ. 2018.

Μεγάλη πλειοψηφία αυτών δικαιούται αναδρομικά, τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους μέχρι τέλους Ιουνίου (προφανώς με τη σύνταξη Ιουλίου), πάντα εκτός απροόπτου.

Περίπου 170 άτομα (ΕΔ & ΣΑ αλλά και χηρείας) είχαν απευθυνθεί στην ΠΟΣ, κατόπιν σχετικής παρότρυνσης της Ομοσπονδίας και όλοι έλαβαν στα e-mail τους ατομική απάντηση (θετική ή αρνητική), μετά από συνεργασία ΠΟΣ-ΓΛΚ.

Υπάρχουν περίπου 4.100 περιπτώσεις που δεν έχει γίνει εκκαθάριση αναδρομικών, με το λογικό αποτέλεσμα να μην εμφανισθούν ποσά στους λογαριασμούς τους.

Αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίσθηκαν και αναμένεται σύντομα να εμφανισθούν αναδρομικά στους λογαριασμούς τους. Περίπου 1.100 άτομα

είχαν αρνητικά αποτελέσματα αναδρομικών, λόγω του “αλλοπρόσαλλου πλέγματος” των μειώσεων και κρατήσεων με τα κλιμάκια που προβλέπονταν, στους οποίους τέθηκε πλαφόν προς τα κάτω (μηδέν αναδρομικά).

Με το πρώτο 50% που δόθηκε από 1/1/2015 (ν. 4307/2014) οι αντίστοιχοι (με μηδέν αναδρομικά) ήταν περίπου 3.500 συνταξιούχοι.

Σε όσους αποστράτους ΔΕΝ έχουν εμφανισθεί στους λογαριασμούς τους αναδρομικά ποσά και επιθυμούν να ενημερωθούν σε ποια κατηγορία περιλαμβάνονται

(δηλ. σε εκείνους που δεν έχει γίνει ακόμη ο υπολογισμός αναδρομικών ή σε εκείνους που δεν δικαιούνται αναδρομικά),

δύνανται να απευθύνονται στο e-mail της ΠΟΣ [email protected] αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και Αριθμό Μητρώου Σύνταξης, ώστε η ΠΟΣ να τους ενημερώσει.