Αλεξανδρούπολη: Τι δείχνει η «απόβαση» Αμερικάνων στη Θράκη – Σε κόμβο αμερικανικού ενδιαφέροντος μετατρέπεται ο Έβρος – Ο ρόλος της 12ης Μεραρχίας

Δυο ημέρες «ξεφόρτωνε» το αμερικανικό πλοίο στην Αλεξανδρούπολη.

424 οχήματα, 204 ρυμουλκούμενα, 143 κοντέινερ. Πάνω από 2.500 άτομα πέρασαν από την πόλη τις ελευταίες ώρες, με προορισμό την Ρουμανία, όπου θα γίνει μεγάλης κλίμακας συμμαχική άσκηση.

Ομάδα 90 αμερικανών στρατιωτών συνεργάστηκε στενά με την 12η Μεραρχία για να φέρουν σε πέρας την αποστολή.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια η συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων βαίνει αυξανόμενη.

Τα αμερικανικά στρατέυματα δοκίμασαν τις αντοχές του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του οδικού δικτύου του Έβρου.

Αύριο το πρωί θα μετακινηθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη δια μέσου Έβρου προς τα Βαλκάνια. Θα φθάσουν στη Ρουμανία τις επόμενες ημέρες.

«Απόβαση» Αμερικάνων στη Θράκη

Θα μπορούσαν νε περάσουν από την Κοστάντζα και να πάνε απ’ ευθείας στην Ρουμανία.

Το γεγονός ότι επέλεξαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη προφανώς σημαίνει ότι δοκιμάζουν το λιμάνι και τις διευκολύνσεις που μπορεί να έχουν στην περιοχή, καθώς και τις οδικές αρτηρίες του Έβρου και γενικότερα της Θράκης.

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει άλλωστε και το 2017. Κομβικό ρόλο παίζει σε αυτό η 12η Μεραρχία, καθώς συντονίζει τις επαφές με 11 φορείς στην Αλεξανδρούπολη, όπως η Αστυνομία, το Λιμενικό, τον οργανισμό Λιμένων κλπ.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΑΣΕΠ 3Κ/2018: Πότε θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΘρήνος στον Στρατό Ξηράς – Πέθανε ΕΜΘ Υπαξιωματικός
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).