ΠΟΜΕΝΣ: Παραίτηση με καταγγελίες για πειθαρχικά & εξώδικα στον Τύπο Αδειάζει ΠΟΜΕΝΣ για την «πολιτική δίωξη»

Αδειάζει ΠΟΜΕΝΣ για την «πολιτική δίωξη» πρόεδρος πρωτοβάθμιου – Τι γράφει ένα από τα 6 στελέχη που παίρνουν μετάθεση

Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της ΠΟΜΕΝΣ περί πολιτικής δίωξης των στελεχών της ένα από τα ίδια τα στελέχη, μιλάει ανοιχτά, γράφοντας ότι δεν είναι θέμα δίωξης, αλλά λειτουργίας του συνδικαλιστικού σωματείου.

Η άποψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις πληροφορίες ότι τα δυο στελέχη από την Λάρισα τα οποία κατά την άποψη της ΠΟΜΕΝΣ διώχθηκαν πολιτικά, πήραν μετάθεση στον ίδιο νομό και σε απόσταση όχι πάνω από 1-2 χιλιόμετρα από τη μονάδα που υπηρετούν.

Ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου των Τρικάλων, ο οποίος και μετατίθεται στον Έβρο, διαφωνεί με την ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ περί πολιτικής δίωξης,

αλλά θέτει θέμα λειτουργίας του στρατιωτικου συνδικαλισμού, καθώς είναι η τρίτη φορά που αντιμετωπίζουν θέμα μεταθέσεων όσοι εκλέχθηκαν στο συγκεκριμένο σωματείο.

Μάλιστα απαριθμεί κι άλλες περιπτώσεις που έχουν πάρει μετάθεση εκλεγμένα μέλη του σωματείου και δεν το αποδίδει σε πολιτική δίωξη αλλά σε κακή πρακτική από την πλευρά της υπηρεσίας.

Σε δημοσίευσή του σε ομάδα στο Facebook ο Ευθύμιος Φασούλας, γράφει:

«Θα ήθελα να αναφέρω τα εξής. Δεν ξέρω τι είδος δίωξη είναι αυτή συνδικαλιστική ή πολιτική ή όπως αλλιώς και αν την πούμε μικρή σημασία έχει, μπροστά στο γεγονός ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στον ίδιο τον συνδικαλισμό για να μην συμμετέχουν οι στρατιωτικοί σε αυτό.

Για την Ένωσή μας έχω να πώ τα εξής.

Από τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας μας χάσαμε άδικα τον ΓΓ Τουλάκη Ιωάννη γιατί η υπηρεσία αρνούνταν να εφαρμόσει έναν ξεκάθαρο νόμο.

Συνέχισαν με τον Πρόεδρο και ένα απλό μέλος.

Φέτος έβγαλαν πάλι μετάθεση στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο. Εδώ τίθεται το ερώτημα που πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Μπορεί να λειτουργήσει η Ένωσή μας και κάθε Ένωση κάτω από αυτό το κλίμα? Πιο θα είναι το μέλλον της όταν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Οι Ενώσεις δεν γίνονται για διαλύονται αλλά για να υπηρετούν τον συνάδελφο και τα προβλήματά του.

Γι’αυτό άλλωστε υπάρχουν αρχαιρεσίες και θητεία για την σωστή και ομαλή λειτουργία της Ένωσης για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των μελών του ΔΣ.

Συνεπώς δεν είναι θέμα δίωξης αλλά θέμα λειτουργίας, και ναί υποστηρίζω ότι εδώ έχουμε πρόβλημα με αυτά που συμβαίνουν».

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι πολιτική δίωξη, αναφέρει: « δεν είμαι από τους ανθρώπους που υιοθετούν εύκολα την κάθε δημοσίευση.

Απλά ενημερώνω τα μέλη για κάποια δημοσιεύματά και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διαμορφώνω γνώμες. Τα μέλη έχουν κρίση και μπορούν μόνοι τους να διαμορφώσουν άποψη για όλα».