16η Μεραρχία: Περνάμε το ποτάμι όποτε θελήσουμε!

16η Μεραρχία: Περνάμε το ποτάμι όποτε θελήσουμε! Το μήνυμα αυτό στέλνει με τις ασκήσεις του το Δ’ Σώμα Στρατού σε όποιον επιβουλεύεται τη χώρα μας

Έβρος, ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Κανένα ποτάμι δεν αποτελεί εμπόδιο. Με συνεχείς εκπαιδεύσεις τα στελέχη του 4ου Σώματος Στρατού δεν αφήνουν μέρα να περνάει χωρίς να δοκιμάζουν τις αντοχές τους αλλά και τις δυνατότητες τους σε νέες προκλήσεις.

Το Armyvoice.gr έφθασε στον Κυπρίνο, στον Άρδα ποταμό, μια ανάσα από την Αδριανούπολη, στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών Βορείου Έβρου.

Εκεί όπου τις τελευταίες ημέρες ο ελληνικό στρατός δοκιμάζει την ετοιμότητα αντεπίθεσης κάθε φορά με διαφορετικό σενάριο.

Καταγράψαμε την εκπαίδευση με πλωτά μέσα.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι πρώτες δυνάμεις ξεκινούν το πρώτο κύμα απόβασης. Ναρκαλιευτές δημιουργούν την πρώτη ζώνη ασφαλείας  και δημιούργησαν προγεφύρωμα για να περάσουν οι φίλιες δυνάμεις.

Άμεσα τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα Μ113 το ένα μετά το άλλο προσπερνούν το υδάτινο κόλλημα και περνούν στην αντίπερα όχθη.

Στο ένα από τα σενάρια των ασκήσεων οι ελληνικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση από εχθρικές δυνάμεις και προχωρούν σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης σε βάθος μερικών χιλιομέτρων.

Το τελικό κύμα της επίθεσης είναι τα άρματα Leopard με ειδικά πρόσθετα για την διάβαση ποταμιών. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και το βίντεο από τη δράση τους.