12η Μεραρχία: Η εντυπωσιακή στρατιωτική μπάντα στην πόλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευρωπαϊκή μέρα μουσικής 2019


Κάποτε το ζητούμενο στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν η «σύσφιξη των σχέσεων λαού – Στρατού», η οποία παλαιότερα είχε διαρραγεί από θερμοκέφαλους πραξικοπηματίες.

Στις μέρες μας αυτό πλέον δεν είναι ζητούμενο. Το θυμηθήμακε όμως χθες, βλέποντας την εντυπωσιακή στρατιωτική μπάντα της 12ης Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη να παίρνει μέρος στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά. Χθες μα δώθηκε η ευκαιρία να το βιώσουμε από κοντά, καθώς η στρατιωτική μπάντα συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2019.

Και μπορεί η καταιγίδα να προσπάθησε να χαλάσει τη διοργάνωση, όμως αυτό δεν κατέστη εμπόδιο για τη στρατιωτική μπάντα.

Οι νότες ξεχύθηκαν από τα μουσικά όργανα, αλλά και από τις καρδιές τους και ενώθηκαν με τις νότες άλλων επαγγελματιών και ερασιτεχνών σε μια υπαίθρια μουσική γιορτή.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός του διοικητή της 12ης Μεραρχίας, υποστράτηγου Χουδελούδη, ο οποίος προωθεί συστηματικά τις δράσεις που δένουν τα στελέχη της Μεραρχίας με την τοπική κοινωνία.

Δείτε φωτογραφίες

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019  διοργανώθηκε φέτος σε 48 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος  με περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Η επετειακή 20η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής προσπάθειας, που γίνεται χάρη στην υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου.