ΚΥΣΕΑ σήμερα 10/8 υπό τον πρωθυπουργό για Ελλάδα - Τουρκία Στα χέρια της Ελληνικής Κυβέρνησης η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης ΚΥΣΕΑ Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Θα διορίσει το ΚΥΣΕΑ νέα ηγεσία; - Εκλογές 2019 Μέγαρο Μαξίμου ΚΥΣΕΑ: Τι είναι - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κρίσεις 2019

Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Θα διορίσει το ΚΥΣΕΑ νέα ηγεσία πριν τις εκλογές 2019; – Το ερώτημα αυτό προκύπτει εύλογα καθώς σε λίγες ημέρες λήγει η θητεία

Στο τέλος Ιουνίου λήγει η θητεία της ηγεσίας της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, η οποία επιλέχθηκε από το ΚΥΣΕΑ αρχές Ιουλίου 2017.

Το ΚΥΣΕΑ επέλεξε ομόφωνα τους:

  • Αναθεωρητή Β΄ Γώγο Κωνσταντίνο ως Πρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
  • Αναθεωρητή Β΄ Ανθούλη Νικόλαο ως Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
  • Αναθεωρητή Γ΄ Τσουρούς Αργύριο ως Β΄ Αντιπρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
  • Αναθεωρητή Γ΄ Χριστοφοράκο Παναγιώτη ως Γ΄ Αντιπρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου

Στις αρχές αυτού του χρόνου η κυβέρνηση επιχείρησε με ρύθμιση που είχε περιλάβει στο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ να παρατείνει τη θητεία της ηγεσίας της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του Armyvoice.gr η φωτογραφική διάταξη αποσύρθηκε.

Τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σημειώνεται κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το εάν θα διοριστεί νέα ηγεσία στην τακτική Δικαιοσύνη.

Θα υπάρχει άραγε ανάλογο ενδιαφέρον και για την στρατιωτική Δικαιοσύνη ή θα προχωρήσει κανονικά το ΚΥΣΕΑ σε διορισμούς καθώς δεν πρόκειται να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση;

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του αναθεωρητικού δικαστηρίου Αντιστράτηγος Νικόλαος Ανθούλης είχε κατηγορηθεί δημόσια για αντιδεοντολογική παρουσία στην προεκλογική συγκέντρωση του υοψηφίου δημάρχου Αχαρνών Οδυσσέα Καμπόλη, ο οποίος είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντιστράτηγος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει «αγγελικό πρόσωπο», ότι «ερχόταν πρώτος το πρωί και τελευταίος το βράδυ», καθώς και ότι «έχει αποδείξει και κατά την θητεία του στην στρατιωτική δικαιοσύνη ότι ήταν πολύ αποτελεσματικός, ειδικά όταν είχε διοικητικά καθήκοντα κοντά σε υπουργούς».

«Ο Οδυσσέας είναι άνθρωπος της συνεργασίας και των προοδευτικών απόψεων», είπε μεταξύ άλλων ο στρατιωτικός δικαστής,

μη διστάζοντας ούτε στιγμή να φανερώσει την πολιτική του προτίμηση, αψηφώντας εντελώς πως το γεγονός αυτό συνιστά σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα για κάθε δικαστή, πόσο πάλλον για στρατιωτικό δικαστή!