Πολεμικό Ναυτικό: Πέτυχε στην Ελλάδα το …«Πείραμα της Φιλαδέλφειας» – Εξαφάνισε το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το κίνημα του Ναυτικού!


Με αυτό το το ειρωνικό σχόλιο ο Ναύαρχος Γκορτζής σχολιάζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό δεν θα τιμήσει την συμμετοχή του αντιτορπιλικού Βέλους και του πληρώματός του στην επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ναύαρχος Γκορτζής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τελικά το …Πείραμα της Φιλαδέλφειας το κατορθώσαμε όπως πάντα εμείς οι Έλληνες.
Στις φωτό, η πρόσκληση το 2016 για την Επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού και αυτή το 2019.
Εξαφάνισαν το ΒΕΛΟΣ!
Άντε του χρόνου εξαφανίστε και το Κίνημα!».

Η πρόσκληση του 2016, όπου τιμάται το ΒΕΛΟΣ:

Η πρόσκληση του 2019 όπου το ΒΕΛΟΣ έχει εξαφανιστεί

Η στάση που  κρατά το Πολεμικό Ναυτικό απέναντι στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, το οποίο έχει κρύψει υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τελειώσει οι επισκευές, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ο ένας μετά τον άλλον τα στελέχη που υπηρέτησαν στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ τοποθετούνται απέναντι στην διαφαινόμενη απόφαση του ΠΝ να κρατήσει το πλοίο μακριά από το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, ικανοποιώντας το αίτημα απόστρατου ναύαρχου και της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ: Ποιοι και γιατί θέλουν να το «ξεφορτωθούν» ΦΩΤΟ

Η υπόθεση του αντιτορπιλικού Βέλους που έφυγε πριν δυο χρόνια για συνηθισμένο επισκευή στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει, κρύβει πίσω της όπως όλα δείχνουν ένα πολιτικό θρίλερ.

Ο άνθρωπος που έδωσε 100.000 ευρώ για την επισκευή του πλοίου, μίλησε στο Armyvoice.gr και κατήγγειλε παρασκηνιακές διεργασίες που κρατούν το πλοίο δεμένο στην Σαλαμίνα.

Ο κ. Ηρακλής Προκοπάκης είναι αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Danaos Shipping Corp και διετέλεσε μέλος του πληρώματος όταν εκδηλώθηκε η αντιδικτατορική κίνηση.

Η μαρτυρία του είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μιλάει για συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν θέλουν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ στον Φλοίσβο και επηρεάζουν τόσο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ: Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ: Δωρητής καταγγέλλει παιχνίδια εξουσίας στο ΠΝ