Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου – Έφυγε ένας Άνθρωπος με το Α κεφαλαίο! Αντίο Γιάννη… Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. 

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο σκιτσογράφος Γιάννης Δημόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο Γιάννης Ιωάννου.

Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το ’68.

Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το ΄72. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι έως το ΄75. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί».

Δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», με το ψευδώνυμο «ΙΩΑΝΝΟΥ» (76). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και έκανε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος» (΄82).

 

Δούλεψε στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής», κ.λ.π…, με κόμικ όπως «Το Θαύμα», «Ο Ευρωπαίος», και άλλα…

Από το ΄90 εργαζόταν στις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος», ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τα σκίτσα του δημοσιεύονταν καθημερινά στο blog του, http//:yannis-ioannou.com.

Πριν λίγα μόλες χρόνια έχασε την σύζυγό του και σύντροφο της ζωής του, κάτι που γέμισε θλίψη την ευάισθητη ψυχή του.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για τον Γιάννη Ιωάννου που εργαστήκαμε στο ίδιο γραφείο εκεί κάπου στο Έθνος, αλλά δεν μας αφήνουν τα δάκρυα από τον αναπάντεχο χαμό του.

Καλό ταξίδι Γιάννη, στον παράδεισο που ίσως κάποτε να ζωγράφισες. Καλό ταξίδι στην άκαπνη πολιτεία.. Θα σε θυμόμαστε για πάντα..

Θερμά συλληπητήρια στην λατρεμένη του κόρη

Ιωάννα Ηλιάδη

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»