Ο στρατηγός Κωσταράκος στην άσκηση «Μακεδονομάχος 2019», την μεγάλη άσκηση της Λέσχης Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων που έγινε για 12η χρονιά


Την μεγάλη άσκηση των εφέδρων που διοργανώνει η ΛΕΦΕΔ, παρακολούθησε σήμερα ο Στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος είχε τιμήσει με την παρουσία του την άσκηση ως εν ενεργεία αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος είχε την ευκαιρία να απονείμει το βραβεία στην ομάδα των Κύπριων εφέδρων που πρώτευσε στην φετεινή διοργάνωση, ενώ συναντήθηκε και με τους εθελοντές έφεδρους που έσπευσαν στο Μάτι και έσωσαν κόσμο στα τραγικά γεγονότα του 2018.

Ο στρατηγός Κωσταράκος έγραψε για την παρουσία του στην άσκηση Μακεδονομάχος 2019:

Η Ασκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2019 της Λέσχης Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ελαφίνα Ημαθίας για 12η χρονιά με απόλυτη επιτυχία.

Πρόκειται για το κορυφαίο ετήσιο γεγονός της εφεδρικης δύναμης της Ελλαδος. Επικεφαλής της Ασκησης και της όλης δραστηριότητος ο Πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Έφεδρος Ταγματάρχης Ιωάννης Σιδηροπουλος.

Ειχα την τιμή να απονείμω το Χρυσό Μετάλλιο στην Ομάδα που πρώτευσε και που προερχόταν απο την Κυπρο.

Παρών οπως πάντα ηταν και ο Επιτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Στρατηγός Τραχανατζής.

Ειμαστε ολοι υπερήφανοι και ευγνώμονες για τα παιδιά αυτα που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα και μερες απο τη ζωή τους και τις οικογένειες τους, για να γίνουν καλύτεροι στρατιωτες, για την περιπτωση που η Πατριδα τους χρειαστεί.

Η εκπαιδευση επιβεβαιώνεται απο τα άριστα αποτελέσματα (2η θέση) που φέρνουν στους διεθνείς αγώνες εφέδρων Cambrian Patrol στη Μ.Βρετανία. Όχι ομως μόνο αυτό. Η

εκπαίδευση, το ηθικό και η δύναμη προσφοράς επιβεβαιώνονται επίσης απο την παρουσία, συμμετοχή και προσφορά των εφέδρων στις φυσικές καταστροφές με κορυφαία την παρουσία και εθελοντική συμμετοχή στην καταστροφή στο Μάτι

. Είχα την τιμή να συναντήσω και την ομάδα που διακρίθηκε στη Cambrian Patrol αλλα και τους λεβέντες που βοηθησαν στην τραγωδία στο Μάτι.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε ολους όσους μετείχαν στην Ασκ. ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ και ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε αυτούς που διακριθηκαν.

Οι προετοιμασίες για την ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2020 άρχισαν ήδη. Μπραβο παιδιά!!