ΑΣΕΠ 5Κ/2019: 2804 αιτήσεις για προσλήψεις σε 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΤΣ ΝΙΜΙΤΣ, ΜΕΘ

ΝΙΜΙΤΣ: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ λόγω έλλειψης γιατρών! Το νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού μειώνει κλίνες και οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας

Κλείνουν αντί να ανοίγουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), παρά την επιμονή του υπουργείου Υγείας να ισχυρίζεται ότι σήμερα ο αριθμός των ανοιχτών κλινών ΜΕΘ είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Μείον έξι κλίνες θα είναι στο εξής η δύναμη του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) σε Εντατικές, καθώς κλείνει η ΜΕΘ β’ ορόφου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr η σχετική απόφαση του διευθυντή κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους και ο λόγος είναι η έλλειψη γιατρών εντατικολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, από τους τέσσερις γιατρούς οι δύο αποχώρησαν με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα μόλις δύο

εντατικολόγοι και ο συντονιστής διευθυντής οι οποίοι δεν αρκούν για να καλύψουν τη λειτουργία των εφημεριών.

Οι ανάγκες είναι πολλαπλές, από τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο εφημερεύει μέχρι τις 2 το μεσημέρι και για όλους τους πολίτες πλην των ένστολων.

Συνεπώς, τα κρεβάτια ΜΕΘ διατίθενται κανονικά στο ΕΚΑΒ προς εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών.

Όπως αναφέρει σε επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Εργαζόμενων του ΝΙΜΤΣ, στις 16 Μαΐου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων,

ο γενικός διευθυντής δεσμεύτηκε πώς μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι έξι κλίνες της ΜΕΘ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ όπως και για ολόκληρο το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Για το «λουκέτο» στη ΜΕΘ το σωματείο εργαζομένων έχει προγραμματισμένες τρίωρες στάσεις εργασίας,

με τη στήριξη των ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων) και ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά)

ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.