Μεγάλο Πεύκο: Πώς γίνονται οι έρευνες για να βρεθεί το τυφέκιο Μ16 που εξαφανίστηκε χθες από τον οπλοβαστό έξω από θάλαμο στρατιωτών


Συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα οι έρευνες για τον εντοπισμό του τυφεκίου Μ16 από το το Μεγάλο Πεύκο όπου βρίσκονται Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων.

Το τυφέκιο εντοπίστηκε να λείπει το απόγευμα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ειδοποιήθηκε άμεσα η ηγεσία και δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου που εξαφανίστηκε.

Επικεφαλής των ερευνών έχει τεθεί ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγος Παπαδόπουλος (πρώην διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών).

Στο στρατόπεδο έσπευσε από την πρώτη στιγμή εισαγγελέας, αλλά και αστυνομία, η οποία βοηθάει και αυτή στις έρευνες.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πώς εξαφανίστηκε το όπλο από τον οπλοβαστό. Για τον λόγο αυτό γίνεται επανακαταμέτρηση του οπλισμού στο στρατόπεδο,

ενώ ερωτώνται και όλοι είχαν κάποια σχέση με τον θάλαμο για το τι έκαναν το διάστημα από την τελευταία καταμέτρηση μέχρι τον εντοπισμό της κλοπής.

Όλοι ελπίζουν ότι το όπλο θα επιστραφεί όπως άλλωστε έχει γίνει και δυο φορές στο παρελθόν, με την εξαφάνιση ενός FN και ενός ακόμα Μ16 από το ίδιο στρατόπεδο.

Realshave.gr

Και στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις οι δράστες δεν πρόφθασαν να το βγάλουν εκτός στρατοπέδου και εμφανίστηκε μερικές ημέρες μετά.

Βέβαια, ορισμένοι θυμούνται και μια ακόμα περίπτωση που ένα ακόμα όπλο εξαφανίστηκε και δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι εικασίες γι αυτό λένε ότι ενδέχεται να το πήρε στρατιώτης με καταγωγή από την Κρήτη, καθώς αποδίδουν στους Κρητικούς αγάπη για τα όπλα. Ουδείς βέβαια γνωρίζει τι απέγινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ARMYVOICE.GR: Εξαφανίστηκε τυφέκιο Μ16 από τις Ειδικές Δυνάμεις – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ