Μάχη της Κρήτης - Αποστολάκης: Η Ελλάδα έχει αξιόλογους συμμάχους

Αποστολάκης: Η Ελλάδα έχει αξιόλογους συμμάχους – Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης,

παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, σε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων, στην τελετή επίσημης έπαρσης Σημαιών στο Φρούριο ΦΙΡΚΑ καθώς και σε εκδήλωση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, στη Σούδα, όπου και κατέθεσε στέφανο.

Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ ενώ συμμετείχαν και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δήλωσε:

Όπως βλέπετε, είμαστε εδώ, για τις εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης. Στη σημερινή εκδήλωση, μετά τη Δοξολογία, έχουμε ύψωση των συμμαχικών Σημαιών στο Φρούριο Φιρκά.

Είναι μία εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο, προσπαθώντας να τιμήσουμε την επέτειο αυτής της Μάχης.

Εδώ έγινε κάτι, το οποίο είναι πάρα πολύ συμβολικό, οι σύμμαχοί μας Νεοζηλανδοί, Άγγλοι και Αυστραλοί πολέμησαν για τη διατήρηση της ελευθερίας αυτού του νησιού.

Πάρα πολλοί έχασαν τη ζωή τους, αλλά αυτό δείχνει ότι όταν κάποιος έχει δίκιο και μάχεται για την ελευθερία υπάρχει υποστήριξη και από τους υπόλοιπους.

Ήταν πολύ σημαντικό, ότι ήρθαν και πολέμησαν μαζί μας. Εμείς έχουμε χρέος να διατηρούμε στη μνήμη μας αυτή την επέτειο και να είμαστε πάντα κοντά και να αποδίδουμε τις ανάλογες τιμές σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, εν όψει των σύγχρονων προκλήσεων πλέον, τόσα χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει αξιόλογους, όπως είχε και τότε, συμμάχους;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει αξιόλογους συμμάχους.

Σχεδόν όλο το πλέγμα των συμμάχων που είναι γύρω μας, μας υποστηρίζει και αυτό είναι το πολύ καλό αυτής της συγκυρίας, ότι αυτό το διάστημα οι συμμαχίες είναι εξαιρετικές και οι σχέσεις μας με όλους τους συμμάχους είναι πάρα πολύ καλές.