Κύπριος ίλαρχος: Ο ρόλος της Scotland Yard στις έρευνες – Τι κάνουν οι Βρετανοί ειδικοί στην υπόθεση που έχει συγκλονήσει το πανελλήνιο και όχι μόνο

O Kύπριος ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, που μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο για να συνδράμει στις έρευνες

για τον 35χρονο Κύπριο ίλαρχο Νίκο Μεταξά, άρχισε από χθες να διενεργεί νέες νεκροτομές στα πτώματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για την 38χρονη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, την 28χρονη Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες, την 30χρονη Asmita Kahdka Anu από το Νεπάλ και την γυναίκα αγνώστων στοιχείων που βρέθηκε σε βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη.

Οι πρώτες νεκροτομές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στα αίτια θανάτου των γυναικών λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων.

Τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου των Βρετανών εμπειρογνωμόνων θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους σε χώρους που βρέθηκαν τα πτώματα και θα ενημερωθούν εκ νέου για λεπτομέρειες της υπόθεσης από τους Κύπριους ανακριτές.

Αναμένεται πως στις καθημερινές ανακρίσεις του 35χρονου ίλαρχου θα παρίστανται και εμπειρογνώμονες της Scotland Yard παρέχοντας τεχνικής φύσεως υποστήριξη.

Οι Βρετανοί θα έχουν επίσης πρόσβαση στα τεκμήρια και θα ενημερωθούν και για τα ευρήματα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εξετάζει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του ίλαρχου.

Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα συνεχίζει τις έρευνες και θα ληφθούν και καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα.

Στη Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί, θα συνεχιστούν και σήμερα οι προσπάθειες για εντοπισμό πτωμάτων.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις του ίλαρχου στη Κόκκινη Λίμνη βρίσκονται μέσα σε βαλίτσες ακόμα, τα πτώματα μια γυναίκας και ενός 8χρονου κοριτσιού και στη Λίμνη Μεμί, το πτώμα ενός 6χρονου κοριτσιού.

Στην Κόκκινη Λίμνη η ανάσυρση μιας ακόμα βαλίτσας που έχει εντοπιστεί δεν έγινε κατορθωτή λόγω της μηδενικής ορατότητας στο νερό. Παράλληλα αναζητείται και η τρίτη βαλίτσα

Στη λίμνη Μεμί μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της 6χρονης Sierra και από το Σάββατο οι έρευνες θα γίνονται με χρήση ηχοεντοπιστικού εξοπλισμού (Sonar).

Πηγή: politis.com.cyΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com