Ευρωβουλή: Πυρ κατά Τουρκίας για την Κυπριακή ΑΟΖ από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι: Σταματήστε τις παράνομες πράξεις

Τη βαθιά του ανησυχία για την πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Ταγιάνι κάλεσε τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να παύσουν τις παράνομες πράξεις, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος Ταγιάνι αναφέρει: «Ανησυχώ πολύ για τα σχέδια της Τουρκίας περί εξορύξεων στην ανοικτή θάλασσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου».

Τουρκικός τσαμπουκάς στις ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε έρευνες στην Κύπρο

«Καλώ τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο παύοντας παράνομες πράξεις και αποσύροντας αμέσως τα σκάφη από την ΑΟΖ της Κύπρου», τονίζει ο Α. Ταγιάνι.

«Από την άποψη αυτή, υπενθυμίζω το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με την τουρκική δράση που προκαλεί ένταση στην ΑΟΖ της Κύπρου», αναφέρει.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com