ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς Ελικόπτερα KIOWA με ελληνικό εθνόσημο!

Kiowa Warrior: Σήμερα στον Βόλο τα νέα ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς – Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Καμπά αύριο η εκφόρτωση

Καταπλέει σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant», το οποίο μεταφέρει τα τα ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior, που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στη χώρα μας.

Tο «Ocean Giant» παρέμενε αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Βόλου στον Παγασητικό Κόλπο από προχθές και σήμερα που έχει «αδειάσει» μία θέση στην προβλήτα, θα καταπλεύσει προκειμένου από αύριο να αρχίσει η εκφόρτωση των ελικοπτέρων.

Η πρώτη εκφόρτωση θα πραγκατοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Καμπά.

Η διαδικασία της εκφόρτωσης θα γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα σταματά όταν πέσει το φως.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας απέκτησε από τον αμερικανικό στρατό 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior,

έναντι 44,15 εκατ. δολαρίων, από τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά, και άλλα 10 για ανταλλακτικά.

Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενισχύσουν την άμυνα του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου με στόχο να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα στην τουρκική προκλητικότητα.

Aπό αυτά ένας αριθμός βρίσκεται σε πτητική κατάσταση και τα υπόλοιπα θα πρέπει να «υποστούν» ReGeneration (αλλαγή λαδιών από μακράς χρήσης σε «λειτουργικά» κ.α.).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, η τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων αναμένεται στα μέσα Ιουνίου με την παρουσία της ηγεσίας των Ε.Δ. καθώς και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα.