Κατεχόμενα: παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του Ψευδοκράτους

Κατεχόμενα: παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του Ψευδοκράτους – Ξαφνική κρίση και καταγγελλίες – Αύριο η επίσημη παραίτηση

Ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Τουφάν Ερχιουρμάν ανακοίνωσε, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι προτίθεται αύριο στις 10.00 να υποβάλει την παραίτησή του στον «πρόεδρο» Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερχιουρμάν ανέφερε ότι μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι, μίλησε με τον Μουσταφά Ακιντζί και θα υποβάλει αύριο την παραίτησή του προκειμένου να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία του σχηματισμού μιας νέας «κυβέρνησης».

Κατεχόμενα: Αποχωρεί το Κόμμα του Λαού του Οζερσάι από την «κυβέρνηση»

Με 55 ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, το πολιτικό γραφείο του Κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη «συγκυβέρνηση» στο ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία 3,5 ωρών του πολιτικού γραφείου, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση

και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του Κόμματους του Λαού.

Δήλωσε επίσης ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών».

Σημειώνεται ότι ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο δημοσιονομικών» νωρίτερα το απόγευμα,

ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν ένας απλός «υπουργός» αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».