Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Στρατηγό Λεοντάρη - Μήνυμα στην Τουρκία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Στρατηγό Λεοντάρη – Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει σταθερά την Κύπρο και το ΓΕΕΦ

Μια ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Ο στρατηγός Λεοντάρης υποδέχθηκε στο ΓΕΕΦ την πρέσβη των ΗΠΑ στην Λευκωσία Judith G. Garber.

Το μήνυμα που στέλνουν οι ΗΠΑ για στήριξη της Εθνικής Φρουράς είναι κάτι παραπάνω από σαφές.

Η παρουσία της ύπατης εκπροσώπου των ΗΠΑ στην Εθνική φρουρά και η δημοσιοποίηση ότι ενισχύεται η διμερής συνεργασία, έγινε την ίδια ώρα που

η Αμερικανίδα υφυπουργός ανακοίνωνε πως οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους να πετάξουν την Τουρκία έξω από το πρόγραμμα κατασκευής των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35.

Η Εθνική Φρουρά από την πλευυρά της σε σχετική ανακοίνωση τονίζει την σημασία της επίσκεψης, υπογραμίζοντας ότι πλέον

οι δίαυλοι επικοινωνίας των στρατιωτικών των δυο χωρών είναι ανοιχτοί και διευκολύνονται από την πρόσφατη τοποθέτηση Κύπριου Ακόλουθου Άμυνας στην Ουάσιγκτον, όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το Armyvoice.gr.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοινωση της Εθνικής Φρουράς:

Την 10 Μαΐου 2019 η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Judith G. Garber, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της Δήλωσης Προθέσεων που υπογράφτηκε

το Νοέμβριο του 2018 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, μετά και την πρόσφατη τοποθέτηση Ακόλουθου Άμυνας στην Ουάσιγκτον.