Γαμπρός Ερντογάν: Θα στείλουμε το γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ στην Ανατολική  Μεσόγειο – Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κανενός, λέει


Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας ο οποίος είναι και γαμπρός του Ερντογάν στη συνέντευξη του στο CnnTurk ρίχνει λάδι στην φωτιά για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε:«Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κανενός. Εκεί έχουμε δικά μας χωρικά ύδατα. Εχει χωρικά ύδατα και η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου᾽. Υπάρχει ένα ‘κράτος’ εκεί.

Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρεια Κύπρο. Εμείς θα ρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους.

Το ΦΑΤΙΧ (Πορθητής) έχει κινητοποιηθεί ήδη και αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ»

Ο Αλμπαϊρά ανέφερε πως ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως αφήνει το ενδεχόμενο συνεργασίας και διαλόγου καθώς αναφέρει «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βρισκόμαστε σε μια κατάσταση kazan-kazan (win-win) με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όμως πρέπει να ξέρουν πως καμία επένδυση στην ενέργεια στην περιοχή της Μεσης Ανατολής δεν θα είναι λειτουργική αν δεν συμμετέχει και η Τουρκία.