Φορολογική δήλωση 2019: Ετήσιες βεβαιώσεις για εφορία – Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών ΠΟΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ενημέρωση:


Επειδή η βεβαίωση που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπ. Οικονομικών/Διεύθυνση συντάξεων, μέσω Προσωποποιημένης πληροφόρησης (είσοδος από ιστοσελίδα της ΠΟΣ δεξιά μπάρα: Σημείωμα Σύνταξης ) μπερδεύει τους συναδέλφους,

αλλά και κατά την άποψη της ΠΟΣ δεν είναι πλήρης και κατανοητή, προτείνουμε εάν κάποιος επιθυμεί να έχει καλύτερη εικόνα (και πάλι όχι τελείως σαφή),

να ανατρέξει στη βεβαίωση ΑΑΔΕ που είναι ανηρτημένη εδώ και πολύ καιρό στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων/Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήτοι στο γνωστό Taxisnet.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μέχρι σήμερα 12/5, ΔΕΝ έχουν διορθωθεί τα αναδρομικά στο σωστό κωδικό (617-618) της φορολογικής δήλωσης. Προτείνουμε ΑΝΑΜΟΝΗ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Παρακάτω η διαδικασία πρόσβασης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ για ΒΕΒΑΙΩΣΗ Α.Α.Δ.Ε. (απαιτούνται κωδικοί taxisnet) :

Πατώντας Εφαρμογές TAXISnet στη συνέχεια Φόρος εισοδήματος Φυσικών Προσώπωνκαι τέλος ΕΙΣΟΔΟΣ εισέρχεσθε στις δηλώσεις 2019.

Πατώντας το τετραγωνάκι που γράφει Ενημέρωση Βεβ. Αποδοχών (βλ. βελάκι σε παρακάτω εικόνα), εμφανίζεται η βεβαίωση έτους 2018 της Α.Α.Δ.Ε. που είναι περισσότερο αναλυτική και περιλαμβάνει όλες τις συντάξιμες αποδοχές (σύνταξη, μέρισμα, ΕΚΟΕΜ, αναδρομικά 2018 και αναδρομικα 2014).

Παρακάτω η σχετική εικόνα:

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ