Ελληνικά αεροσκάφη Canadair CL-415 αναχώρησαν για το Ισραήλ, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες.

Μόλις χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαπίστωνε ότι η κατάσταση με τις πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρο το – έτσι κι αλλιώς μικρής έκτασης – Ισραήλ, ετίθετο σταδιακά εκτός ελέγχου.

Ως αποτέλεσμα, έκανε δήλωση, αναφέροντας ότι η κυβέρνησή του σκέπτεται να μιλήσει σε φιλικές χώρες κοντά στο Ισραήλ, ζητώντας συνδρομή…

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες και η Ελλάδα, για μια ακόμη φορά έρχεται να συνδράμει με κάθε τρόπο κάθε χώρα, κάθε λαό που αντιμετωπίζει πρόβλημα, σε μια δύσκολη στιγμή.

Ήδη αναχώρησε ένα Canadair CL-415 για το Ισραήλ από το πρωί και το μεσημέρι αναχωρεί και άλλο, για να “πέσουν στη μάχη” από τις απογευματινές ώρες…

Η εμπειρία των Ισραηλινών από τα ελληνικά πληρώματα πριν από έναν χρόνια όπου βοήθησαν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση ξανά μεγάλων πυρκαγιών, ήταν παραπάνω από θετική και απέσπασε την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του λαού της χώρας, με την ηγεσία να τιμά με κάθε τρόπο τη συνεισφορά τους… και στο πρόσωπο αυτών την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα.

Η παρουσία τους εκεί καλύφθηκε εκτεταμένα από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία οι προσπάθειες των ελληνικών πυροσβεστικών αεροσκαφών, χαρακτηρίστηκαν ως τουλάχιστον εντυπωσιακές, καθώς επιχειρούσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, σε δύσβατες περιοχές, είτε ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό.