Απόβαση Ναυτικών Δοκίμων στην Καβάλα - Φρεγάτα ΥΔΡΑ - Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ

Απόβαση Ναυτικών Δοκίμων στην Καβάλα – Φρεγάτα ΥΔΡΑ – Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ -Μπήκαν ξημερώματα στο λιμάνι και «αιφνιδίασαν» τους κατοίκους

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους κατοίκους της Καβάλας. Άνοιξαν τα παντζούρια των μπαλκονιών τους και αντίκρυσαν δυο πολεμικά πλοία στο λιμάνι.

Πρόκειται για την φρεγάτα ΥΔΡΑ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ τα οποία είχαν πλήρωμα 140 ναυτικούς δόκιμους, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που κάνουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ (F452) τύπου MEKO κατέπλευσε πρώτη και έδεσε κατά μήκος της προβλήτας 7, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέπλευσε και το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ (L 175) και έδεσε στην προβλήτα 8 του λιμανιού της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι περισσότεροι ναυτικοί δόκιμοι, περίπου 100 ταξιδεύουν με το αποβατικό ΙΚΑΡΙΑ και περίπου 40 βρίσκονται στη φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Τις τελευταίες ημέρες έκαναν ασκήσεις στο Αιγαίο και το πρωί της Παρασκευής έπιασαν στο λιμάνι της Καβάλας.

Η παραμονή τους στο γραφικό λιμάνι είναι ολιγόωρη και αναμένεται να αναχωρήσουν απόψε το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το kavalapost.gr

Τα πλοία δεν είναι επισκέψιμα στο κοινό, καθώς βρίσκονται σε άσκηση και όχι σε κάποια επίσκεψη με αφορμή κάποια επέτειο.