32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών & Στεφανοβίκειο βάση του ΝΑΤΟ λέει ο Καμμένος

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών & Στεφανοβίκειο βάση του ΝΑΤΟ λέει ο Καμμένος – Ο σχεδιασμός υπάρχει και θα υλοποιηθεί – Εκεί θα μεταφερθεί το Ιντζιρλίκ λέει ο πρώην ΥΕΘΑ

Ψέματα χαρακτήρισε τις υποσχέσεις των κομμάτων αναφορικά με το στρατόπεδο Γεωργούλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που βρέθηκε χθες στον Βόλο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε πως η μετακίνηση της 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Άκουσα ότι έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης στο Βόλο, τον τελευταίο καιρό, με τα κόμματα που ήρθαν εδώ, το θέμα της μετακίνησης των Πεζοναυτών, εγώ δεν θα σας πω ψέματα.

Αυτά που σας υπόσχονται είναι ψέματα. Η προσωρινή άρση της μετακίνησης των Πεζοναυτών αποτελεί πολιτικό ελιγμό και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία. Η μετακίνηση των Πεζοναυτών από το Βόλο είναι εθνική ανάγκη»

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η μετακίνηση της ταξιαρχίας είναι μέσα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και «όποιος κι αν είναι κυβέρνηση αύριο, μεθαύριο, θα το κάνει. Ό,τι άλλο σας λένε είναι απολύτως ψευδές» είπε χαρακτηριστικά.

Στην εισαγωγική του ομιλία μάλιστα για το θέμα ανέφερε:

«Εμείς έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή, από τα τοπικά μας στελέχη, τη μεγάλη σημασία που έχει για το Βόλο η παραμονή στρατιωτικών δυνάμεων εδώ.

Και γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, όταν αποφασίστηκε η μετακίνηση των Πεζοναυτών, θέσαμε ως όρο τουλάχιστον την ίση σε αριθμό μετακίνηση προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο το Στεφανοβίκειο μετατρέπεται στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τα ελικόπτερα.

Ουσιαστικά μεταφέρεται το σύνολο των δυνάμεων ελικοπτέρων από το Ιντζιρλίκ και ο σκοπός μας είναι εκεί που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το Σύνταγμα των Πεζοναυτών

να γίνουν κατοικίες και να φιλοξενήσουν ισάριθμους ή και παραπάνω ξένους και Έλληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς,

οι οποίοι δεν θα στερήσουν από το Βόλο τη μεγάλη ανάγκη την οποία έχει να μπορέσει να ενισχυθεί, μετά από την πλήρη αποβιομηχάνιση της περιοχής,

και την ανάγκη να συμβάλουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάπτυξη του τόπου».