12η Μεραρχία - Via Egnatia run: Στρατιωτικοί & πολίτες στον αγώνα ΦΩΤΟ

12η Μεραρχία – Via Egnatia run: Στρατιωτικοί και πολίτες στον αγώνα – Για μια ακόμα φορά το Δ’ ΣΣ διακρίθηκε για την συμβολή του στο μαζικό αθλητισμό 
Με ισχυρά μηνύματα λόγω της ημέρας και με μπροστάρη τον υποστράτηγο Χουδελούδη διοικητής της 12ης Μεραρχίας, οι στρατιωτικοί της Αλεξανδρούπολης όχι μόνο συμμετείχαν, αλλά υποστήριξαν ενεργά την 4η διοργάνωση του Via Egnatia Run.

Ο αγώνας δρόμου, φέτος συγκέντρωσε ρεκόρ συμμετοχών που άγγιξαν τις 1500, γεγονός που αποδεικνύει ότι η τοπική κοινωνία αγαπά το δρομικό κίνημα.

Οι διαδρομές που ταυτόχρονα είχαν και πολιτιστικός ενδιαφέρον καλύφθηκαν από τους δρομείς χωρίς να υπάρξουν προβλήματα και όλα κύλησαν ομαλά και στη φετινη διοργάνωση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ισχυρο παρών έδωσαν και ανήλικοι δρομείς, ενώ η διοργάνωση είχε ως σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Πέρα από το μετάλλιο στο σχήμα της Νικης της Σαμοθράκης, ο αγώνας φέτος είχε ακόμη μία πρωτοτυπία, αφού ήταν τρόπον τινά αφιερωμένος στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ποντιακή Γενοκτονία.

Το συγκεκριμένο μέρος του αγώνα υποστήριξαν τοπικά ποντιακά σωματεία, ενώ οι αθλητές διακρίνονταν από τα μαύρα μπλουζάκια που φορούσαν και έφεραν επάνω τους το γράμμα G, που αποτελεί το logo της φετινής επετειακής ‘υπενθύμισης’ της μαύρης σελίδας του Ποντιακού Ελληνισμού.